Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Een stap verder in de digitale wereld

Digisterker van start

De Bibliotheek AanZet vindt het belangrijk dat mensen zelf hun zaken digitaal kunnen regelen. Daarom start op maandag 16 september de cursus Digisterker in Stadsbibliotheek Dordrecht. Aanmelden kan nog! Deze cursus is voor iedereen die wil leren omgaan met een DigiD en de websites van de overheid. De cursus bestaat uit vier lessen op 16, 23 en 30 september en 7 oktober van 10.00 tot 12.00 uur en is gratis toegankelijk. Geïnteresseerd? Enige ervaring met de computer, e-mail en het internet is wel handig. Kijk voor meer informatie op www.debibliotheekaanzet.nl/activiteiten/digisterker.


Meer over Digisterker
Aan de hand van oefeningen in een werkboek gaat men aan de slag. Deelnemers krijgen ook inzicht in wat de overheid allemaal over burgers weet. Er komt in de cursus veel aan bod: het aanvragen en gebruiken van de DigiD, een blik op mijnoverheid.nl en hoe vraag je iets aan bij de gemeente? Neem de inloggegevens van de eigen DigiD mee. Of, als een DigiD nog aangevraagd moet worden, is het BSN-nummer nodig. Dit nummer staat in een paspoort, rijbewijs, ID-kaart of zorgpas. Daarnaast is het handig een mailadres te hebben en een mobiele telefoon mee te nemen.

Tot ziens in de bibliotheek!

Praktische informatie

Wat:              Cursus Digisterker
Wanneer:      Op maandag 16, 23 en 30 september en 7 oktober
Tijd:             10.00 – 12.00 uur
Plaats:          Stadsbibliotheek Dordrecht
Toegang:      gratis | aanmelden via de balie in de bibliotheek

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.