Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Eerste helft Companen geïnstalleerd

In de week van 16 januari waren Ardi en Ans van Uw Compaan in Dordrecht om de eerste exemplaren te installeren. De Compaan is een tablet met speciale software voor senioren. Met de Compaan kunnen ze onder andere foto’s delen, een spelletje doen, internetten en beeldbellen. Het is zelfs mogelijk om een kerkdienst te volgen vanuit huis. De gemeente Dordrecht stelt twee keer voor een half jaar kosteloos vijftig Companen beschikbaar.

Ans: “Het leuke aan het installeren van de Compaan bij de mensen thuis is het enthousiasme van de mensen. Het is mooi om te zien dat zowel de gebruiker van de Compaan als de portaalhouder er veel plezier in hebben en kunnen genieten van de mogelijkheden.”

Ardi: “Leuke reacties die ik krijgt tijdens de installatie zijn: “Wat een mooi en gemakkelijk ding!” en “Wat leuk! Nu kan ik vakantiefoto’s ontvangen en weet ik waar mijn dochters uithangen”. Ook ging iemand meteen de buurvrouw halen, die zich nu ook heeft aangemeld voor de Compaan.”

Nog Companen beschikbaar
De gemeente Dordrecht stelt twee keer voor een half jaar kosteloos 50 Companen beschikbaar voor alleenwonende, digitaal minder vaardige ouderen om hen kennis te laten maken met technologie. Voor de eerste periode zijn nog Companen beschikbaar, daarna zullen aanmeldingen op een wachtlijst komen voor de tweede periode in juli.

Bent u op zoek naar meer informatie over dit project of wilt u zich aanmelden, ga dan naar www.uwcompaan.nl/dordrecht of bel met 088-1450178.

mee-twitter

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.