Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Eerste hoofdgasten van de talkshow Kunstmin Live bekend

Prikkelende gesprekken met Jan Rot, Lenny Kuhr en Rob Kamphues

 Jan Rot, Lenny Kuhr en Rob Kamphues zijn dit seizoen de eerste gasten van Kunstmin Live, de maandelijks terugkerende talkshow van Kunstmin. Kunstmin Live is een inspirerend programma met beeld- en muziekfragmenten en live optredens. Gastheer journalist Kees Thies en gastvrouw theatermaker Marjolein Meijers gaan iedere editie een prikkelend gesprek aan met een hoofdgast. Het gesprek wordt afgewisseld met live optredens en film- en muziekfragmenten. De Kunstmin Live band zorgt voor de muzikale omlijsting.

Woensdag  11 oktober, de eerste editie van Kunstmin Live dit theaterseizoen, is de virtuoze zanger, componist, tekstdichter en theaterman Jan Rot te gast. De veelzijdige alleskunner Jan Rot wordt dit jaar 60 en zit 40 jaar in het vak. Genoeg stof voor een goed gesprek.

Woensdag 8 november staat Kunstmin Live geheel in het teken van de singer-songwriter en kleinkunstenaar Lenny Kuhr. Bij het grote publiek is ze bekend van de klassiekers Visite en De Troubadour, waarmee ze in 1969 het Eurovisie Songfestival won.  Maar wie is de vrouw die schuil gaat achter de krachtige, warme en rustgevende stem? Over haar leven, liefdes en passies horen we meer.

Cabaretier, televisiepresentator en schrijver Rob Kamphues is de gast op woensdag 13 december.  Rob is bekend van onder meer het Vara-tv-programma Kopspijkers en De Reünie. Hij spreekt onder meer over zijn carrière als presentator, de boeken die hij schreef en zijn grote liefdes, waaronder zijn liefde voor autoracen.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.