Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Eerste Vrouwen lopen voor Vrouwen hardloopevent

4 vrouwen lopen voor vrouwen

Dordrecht – Op zaterdag 8 oktober vindt er een nieuwe sportieve uitdaging in Dordrecht plaats: het Vrouwen lopen voor Vrouwen hardloopevent. Ditmaal wordt er gerend in plaats van gewandeld bij Vrouwen lopen voor Vrouwen! Het hardloopevenement is voor sportieve vrouwen die in beweging willen komen voor kwetsbare vrouwen in nood.  De opbrengst gaat naar vrouwen die hulp krijgen bij Stichting De Hoop, Terwille en Bright Fame. Er is keuze uit twee afstanden: 5  of 10 km. Inschrijven kan op de website www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl en deelname kost slechts €12,50.


Ren voor haar leven!

De Vrouwen lopen voor Vrouwen hardlooptocht begint en eindigt op Dorp De Hoop. Er is een prachtige route uitgestippeld door de polders van Dordrecht, grotendeels op verharde weg door de natuur. Deelneemsters kunnen zich voor hun inspanning laten sponsoren via www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl. De opbrengst gaat naar kwetsbare vrouwen bij De Hoop, Terwille en Bright Fame. Bij De Hoop kunnen vrouwen met een verslaving of psychische problemen hun kinderen mee laten opvangen. Deze manier van opvang  is uniek in Nederland. De organisaties Terwille en Bright Fame begeleiden vrouwen en slachtoffers van loverboys, die uit de wereld van prostitutie willen stappen. Ren mee voor het leven van deze vrouwen!

Kom in beweging
De Vrouwen lopen voor Vrouwen hardlooptocht is meer dan rennen alleen. Het wordt een gezellige dag, vrouwen onder elkaar. Na afloop staan er vers fruit en een heerlijke, gezonde smoothie klaar. Elke dame  gaat naar huis met een goed gevulde goodiebag.
Marijke Koers, van de organisatie van Vrouwen lopen voor Vrouwen: “Het is zo mooi om met elkaar op te staan en verschil te maken! Om als vrouw van betekenis te zijn voor andere vrouwen. Vrouwen lopen voor Vrouwen maakt het je heel makkelijk om op een leuke, sportieve manier wat te doen voor een ander. Met elkaar maken we het statement: Vrouwen horen niet in de prostitutie en moeders kunnen het beste sámen met hun kind opgenomen worden.” Aanmelden kan via
www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.