Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Eerste WeHelpen Ontmoetingsplek bij DOOR

De eerste WeHelpen.nl Ontmoetingsplek in Dordrecht is er. Wethouder Karin Lambrechts overhandigde een bordje aan Masja Ottenheim van DOOR (Voorstraat 142-144). Deze bruisende organisatie in de Dordtse Binnenstad wil graag ook op deze manier ontmoetingen ondersteunen. WeHelpen kan daar zeker bij helpen.

Er volgen meer WeHelpen.nl Ontmoetingsplekken in de stad. Organisatie die mee willen doen, kunnen zich aanmelden. WeHelpen.nl/Dordrecht is een sociale marktplaats op op het web, waar bewoners met een hulpvraag en bewoners met een hulpaanbod elkaar kunnen vinden. De WeHelpen.nl Ontmoetingsplekken zijn een aanvulling daarop. Handig om eens met elkaar af te spreken, als je dat niet liever niet direct thuis doet. In de Ontmoetingsplek kun je elkaar leren kenen en zien of de vraag om hulp en het aanbod daarvoor goed passen. Bovendien weet je maar nooit wie je daar nog meer ontmoet.
Ook een WeHelpen Ontmoetingsplek worden? Neem contact op met Pauline Geldhof van de gemeente Dordrecht, ph.geldhof@dordrecht.nl.

WeHelpen.nl/Dordrecht
WeHelpen.nl is een landelijke coöperatie. De website van WeHelpen.nl wordt dankzij de inzet van leden en ambassadeurs gratis aangeboden aan alle inwoners van Nederland. In Dordrecht werken onder andere mee: Sociale Teams, MEE Drechtsteden, Vivenz, Vrijwilligershuis Drechtsteden, Rabobank Drechtsteden en de gemeente Dordrecht.
WeHelpen.nl kan een aanvulling zijn op het werk van vele andere organisaties waar vragen worden gesteld over hulp.

Wil jij je hulp aanbieden (van klusje tot hulp bij vervoer, van gezelschap tot een leuke wandeling, van…) of kun je best ‘een handje’ gebruiken? Laat het weten via www.wehelpen.nl/dordrecht.

fb 3

wehelpen ontmoetingsplek

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.