Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Emmy Verhey internationaal soliste

Ruim vijftig jaar was Emmy Verhey een internationaal gevraagde soliste. Ze stond met haar viool van Guarneri uit 1676 op alle belangrijke Europese concertpodia en in landen als de Verenigde Staten, Japan en Zuid-Korea. In 2015 gaf ze haar afscheidsconcert. Wat zijn voor Emmy Verhey de hoogtepunten uit haar carrière? De serie voorstellingen met Freek de Jonge? Het organiseren van haar eigen Emmy Verhey Festival? Of haar vijftigjarig jubileum in aanwezigheid van Prinses Beatrix?

Kunstmin Live 12 februari, Schouwburg, 20:00 uur

 

Haar carrière

Emmy Verhey heeft onder meer opgetreden met dirigenten als Jansons, Chailly, Haitink, Marriner, Vonk, Kersjes, Fournet, Tennstedt en Spanjaard. Ze speelde samen met solisten als Yehudi Menuhin, Igor Oistrach, Misha Maisky, Antonio Meneses, Youri Egorov, Janos Starker en Maria João Pires. Daarnaast heeft ze meer dan vijftig grammofoonplaten en cd’s op haar naam staan. De opmerkelijke diversiteit van haar repertoire was illustratief voor haar muzikale veelzijdigheid en technisch vakmanschap. Uiteindelijk heeft ze een grote viooltraditie doorgegeven die zij op haar beurt ontleende aan een aantal illustere voorgangers.

Over Kunstmin Live

Het is een persoonlijk en unieke talkshow met een bekende hoofdgast, en met beeld- en muziekfragmenten en live optredens. Presentatie cracks journalist Kees Thies en theatermaker Marjolein Meijers duiken meteen in de (on)bekende passies van de hoofdgast en presenteren hiermee altijd een zeer verrassende avond. De soundtrack van de show wordt verzorgd door de fantastische Kunstmin Live huisband ‘The Easytones’, met frontman Maarten Teekens.

Noot voor de redactie: Kunstmin organiseert voorstellingen op twee locaties; de Schouwburg en het Energiehuis. Neem voor meer informatie contact op met de Marketing & Communicatie afdeling van Kunstmin, marketing@kunstmin.nl of via 078 639 79 79.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.