Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Energieambassadeurs adviseren aan huis over isoleren

Het is weer tijd om de verwarming hoger te zetten. Maar blijft alle warmte wel in huis? Energieambassadeurs van stichting Drechtse Stromen – voor en door bewoners − komen graag langs bij mensen die hun huis (beter) willen isoleren. Zo nodig maken ze een warmtescan om te zien uit huis weglekt en waar nuttige maatregelen genomen kunnen worden.

De vrijwillige energieambassadeur zet samen met de bewoners de wensen voor energiebesparing en comfort op een rijtje. Ook denkt hij of zij mee over mogelijkheden en beperkingen voor verbetering van het type woning. Daarna helpt hij met de eerste stap op weg naar de beste aanpak. Een warmtefoto met een infraroodcamera kan daarbij van pas komen. Deze foto kan alleen worden gemaakt als het buiten koud is: van december tot en met maart. Het temperatuurverschil tussen buiten en binnen moet minstens 15 graden zijn.

Een afspraak maken
De kosten van adviesgesprek bedragen 10 euro, een infraroodfoto laten maken kost 20 euro. Wanneer meer bewoners in een straat een foto willen laten maken, dan kunnen de energieambassadeurs de bewoners ook begeleiden bij het kiezen van de juiste isolatie en gezamenlijk laten uitvoeren van de isolatiewerkzaamheden. Samen aanbesteden, inkopen en laten uitvoeren scheelt in de prijs die bewoners betalen voor energiemaatregelen en meer comfort in huis.

Meer informatie of wil een afspraak maken? Kijk op Drechtsestromen.net onder adviesgesprek

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.