Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Energieambassadeurs gezocht voor nieuwe cursus

Drechtse Stromen zoekt nieuwe energieambassadeurs om bewoners te helpen bij het gezamenlijk isoleren van hun woning. Hiervoor start op 6 november een nieuwe cursus.

Drechtse Stromen, een stichting voor en door burgers, zet sterk in op het isoleren van woningen en lokaal opwekken. Een energieambassadeur is een enthousiaste vrijwilliger die buurt- en straatgenoten stimuleert en ondersteunt met energie besparen in de woning. Energieambassadeurs benaderen bewoners en bieden informatie over energiebesparende mogelijkheden en/of organiseren bewonersavonden. Zij werken daarbij samen met onafhankelijke energie-experts die deskundige adviezen op maat geven.
De cursus gaat in op hoe je samen met andere buurtgenoten op energiegebruik kunt besparen, hoe je een bijeenkomst voor de buurt of straat het beste kunt organiseren en begeleiden, hoe je mensen aan huis bezoekt voor een gesprek over hun plan om te gaan besparen, leert over technische aspecten van verduurzamen, over de opgedane praktijkinzichten, ervaringen en kennis.
De cursus is gepland op de woensdagen 6, 11, 20 en 27 november en 18 december 2019 van 19:30 tot 21:30 uur.
Aanmelden kan via secr@drechtsestromen.net. Meer informatie is verkrijgbaar bij moniquemol@drechtsestromen.net – tel: 06 51 73 10 93
www.drechtsestromen.net

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.