Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Energiecafé 31 januari 2018 Inspiratieavond

Hoe maak ik mijn huis aardgasloos?

Wonen zonder aardgas, we moeten er allemaal aan geloven binnen nu en 17 jaar. Kan dat nu al, en wat kun je zelf doen? Kom 31 januari 2018 naar een inspiratieavond van Drechtse Stromen en Platform Duurzaam Dordrecht.

Uiterlijk in 2050 willen de Drechtsteden van gas los zijn. Volgens het akkoord van Parijs zou dat zelfs al rond 2035 moeten. Dat is sneller dan je denkt. Sta je op het punt te verbouwen of een nieuwe cv-ketel of gasfornuis aan te schaffen? Is de aankoop van zo’n ketel of een gasfornuis dan nog slim? Wat zijn de alternatieven? Hoe houd je jouw huis comfortabel? En wat gaat dat kosten?

Tijdens de inspiratieavond komen diverse mogelijkheden om minder of geen aardgas te gebruiken aan bod. Je krijgt een overzicht wat er aan zit te komen en wat er nu al kan. We gaan in gesprek met een aantal woningeigenaren die al gasloos zijn of op weg daar naartoe over hun ervaringen. Aan de orde komen: energieneutraal (ver)bouwen, all electric (warmtepomp, ventileren), warmte/koudeopslag. En over isoleren (wat je niet gebruikt hoef je niet op te wekken), onze blok-voor-blok-aanpak (investeren en besparen met je buren in koop- en of huurwoningen).

Gezocht: mensen die gasloos willen!
Drechtse Stromen zoekt mensen in de Drechtsteden die concreet van aardgas af willen, met wie ze kan meedenken. De kennis en ervaring die daarbij wordt opgedaan, worden gedeeld in volgende bijeenkomsten.

Het Energiecafe is geopend om 19.30 uur. Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot circa 22.00 uur.
Locatie Duurzaamheidscentrum Weizigt, Van Baerleplantsoen, Dordrecht.
Toegang is gratis. Aanmelden kan via www.drechtsestromen.net of secr@drechtsestromen.net

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.