Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Ervaar het donker tijdens de Nacht van de Nacht

Elk jaar vindt in Nederland de Nacht van de Nacht plaats. Dit jaar is dat in de nacht van zaterdag 27 op 28 oktober. Tijdens de Nacht van de Nacht wordt aandacht gevraagd voor lichtvervuiling en energiebesparing. Ook de gemeente doet mee, door de lichten van de Grote Kerk, het Stadhuis en de Groothoofdspoort te doven.

Activeiten in Dordrecht
In Dordrecht worden verschillende activiteiten georganiseerd. Wil je ervaren hoe donker de nacht kan zijn? Bezoek dan een van de nachtelijke activiteiten tijdens de Nacht van de Nacht.

  • Het Biesboschcentrum Dordrecht organiseert een vaartocht met de open fluisterboot naar de Stenen Keet, waar een griendwerker bij het vuur vertelt over het leven en werken in de Biesbosch van vroeger.
  • Sterrenwacht Mercurius vertoont tijdens de Nacht van de Nacht een doorlopende film en kleine expositie over de effecten van lichtvervuiling op onze omgeving.
  • Of ga mee met de schemerexcursie. Deze begint en eindigt bij Sterrenwacht Mercurius. Maak onder leiding van een Biesboschgids een wandeling door het natuurgebied, wanneer de dag overgaat in de nacht. Na de wandeling is er een rondleiding bij de Sterrenwacht.
  • In de Elzen organiseert IVN Natuureducatie een avondwandeling.

Help mee!
Ook thuis of op het werk kun je meehelpen met het verminderen lichtvervuiling. Daarnaast bespaar je natuurlijk ook hoop energie. Lees voor meer informatie hierover het artikel op Dordt Duurzaam. Of neem een kijkje op de website van de Nacht van de Nacht.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.

Cultuur

DOOR en Bibelot werken samen bij programmering

DORDRECHT – Creatieve broedplaats en podium DOOR en poppodium Bibelot gaan samenwerken op het gebied van deprogrammering van bands. Het concert van Nachtschade op 21 oktober in DOOR is het begin van een reeks.