Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Van euro naar bitcoin

Ga op 23 mei in de Blauwe Kamer in debat over de toekomst van het geld en kom meer te weten over blockchain en bitcoin.

De afgelopen decennia is de manier van betalen sterk veranderd. We zijn van betalen met biljetten naar een tijd gegaan van contactloos betalen, tikkies en de datastructuur blockchain. Vooral de opkomst van de blockchain en cryptogeld als bitcoin zorgen voor opschudding bij burgers en banken. Bij #UPDATE word je op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen en discussieer je mee over de wereld van het digitale geld.

Specialisten

Tijdens deze bijeenkomst discussiëren economen en bitcoinexperts onder leiding van wetenschapsjournaliste Desiree Hoving kritisch over de laatste ontwikkelingen. Zij leggen eerst haarfijn uit wat de blockchain en bitcoin voorstellen. Daarna gaan de specialisten met elkaar en bezoekers in debat over de toekomst van het digitale geld. Doe je er verstandig aan je spaargeld om te zetten in bitcoins of zijn er meer betrouwbare betaalsystemen? Wat zijn de voor- en nadelen? Dit kom je te weten tijdens de #UPDATE avond op 23 mei in De Blauwe Kamer in Stadsbibliotheek Dordrecht, van 19.30 – 21.30 uur.

 Reeks bijeenkomsten

Deze #UPDATE editie is onderdeel van een reeks thema-avonden over allerlei technologische ontwikkelingen. De Bibliotheek AanZet organiseert deze avonden om burgers kritisch te laten nadenken over de wereld om ons heen. Door over technologische ontwikkelingen in debat te gaan, kan iedereen een mening vormen over het bouwen van een toekomst die goed voor ons is.

Wil jij aanwezig zijn?

Wil jij je kennis uitbreiden en helemaal up-to-date zijn? Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op www.aanzetupdate.nl.

 AanZet voor iedereen

De Bibliotheek AanZet biedt de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden voor iedereen. De bibliotheek is er voor wie beter wil leren lezen en schrijven of met de computer en het internet wil kunnen omgaan. En voor iedereen die kennis wil maken met nieuwe ideeën, verhalen en technologie. Online én offline. De bibliotheek is ook een plek om te studeren, werken of gewoon met iemand af te spreken. Ongeacht je leeftijd, achtergrond of opleidingsniveau. Je hoeft geen lid te zijn om bij de bibliotheek te komen. Iedereen is welkom. Enkel als je materialen wil lenen heb je een lidmaatschap nodig. Kijk voor onze al onze activiteiten op www.debibliotheekaanzet.nl.

 

Praktische informatie

Wat:                #UPDATE thema-avond – Van euro naar bitcoin

Wanneer:        Woensdag 23 mei, inloop 19:00, start 19:30 – 21:30 uur

Waar:              De Blauwe Kamer, Stadsbibliotheek Dordrecht, Groenmarkt 153

Toegang:         € 3,50,- voor leden | € 5,- voor niet-leden
Koop je tickets op www.aanzetupdate.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.