Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Eva en Julia winnen Dordtse Pitch Night

Negen pitchers, negen mooie sociale ideeën en één winnend duo: Eva van Meel (22) en Julia van Dam (22) gingen er op 11 maart vandoor met de hoofdprijs van 1000 euro voor de uitvoering van hun idee.

Van een sportdag tot een platform voor evenementen
In een zoektocht naar goede ideeën voor de stad organiseerde Next Up (onderdeel van jongerenwerk R-Newt) de tweede editie van Pitch Night voor jongeren tussen de 14 en 30 jaar. Deelnemers kregen de kans om in 9 minuten tijd een jury te overtuigen van hun idee met een video, een pitch en een vragenronde. Dit leverde heel veel enthousiaste en gave inzendingen op, waaronder een sportdag voor jongeren met een beperking en een platform voor evenementen in Dordt. Na lang beraad besloot de jury echter voor het idee van Eva en Julia te gaan.

Handicapable: uitgaansavond voor jongeren met een beperking
De vriendinnen pakten hun kans met hun idee voor de uitgaansavond Handicapable. Eva en Julia hebben het plan om een uitgaansavond voor jongeren met een fysieke en/of mentale handicap te organiseren. De winst hadden ze niet zien aankomen. “We vinden het echt superleuk dat we gewonnen hebben en dat we ons idee nu echt mogen gaan uitvoeren. Toen Eef mij belde op het station op weg naar huis, geloofde ik eerst niet wat ze vertelde”, luidt de eerste reactie van Julia.

Allemaal een startbudget
De Dordtse Pitch Night werd georganiseerd door Next Up en is een project van jongerenwerk R-Newt, waarbij jongeren de kans krijgen om hun talenten te ontdekken, skills te ontwikkelen of om met een eigen idee aan de slag gaan en hiermee iets positiefs te doen voor een ander. Alle deelnemers van de Pitch Night wonnen uiteindelijk een startbudget voor hun eigen idee en coaching door de juryleden van de Pitch Night. Binnenkort is op nextup.nl meer te lezen over de initiatieven die zijn gepitcht tijdens de Pitch Night

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.