Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Even voorstellen . . . . INZET078!, omdat jouw inzet dubbel telt!

Zoals je weet bestaat het Vrijwilligershuis Drechtsteden, de organisatie waar je vrijwilligerswerk deed en/of informatie over vrijwilligerswerk opzocht, (sinds 1 juli 2019) niet meer. Via dit bericht informeren we je graag over INZET078!; het nieuwe organisatienetwerk voor vrijwillige inzet, opgericht in samenwerking met en in opdracht van de gemeente Dordrecht.

 Over INZET078!

INZET078! is er voor alle Dordtenaren. Wij koppelen (potentiële) vrijwilligers aan organisaties, en bieden informatie, advies en ondersteuning. We zoeken naar een passend aanbod voor iedereen. Vast, flexibel, langdurig, projectmatig; vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten. Wij zoeken naar de juiste combinatie van organisatie en vrijwilliger.

Uit vrijwilligerswerk haal je veel positiefs, zoals waardering, voldoening, uitbreiding van je (sociale) netwerk en nieuwe (werk)ervaringen. Natuurlijk doe je dit niet alleen voor jezelf; met jouw inzet maak jij het verschil voor de ander én voor de stad! Binnen INZET078! telt jouw inzet altijd dubbel.

ContourdeTwern, MEE Plus en Vivenz zijn bestuurlijke partners binnen INZET078!. Zij werken samen met organisaties, zoals de Bibliotheek AanZet, Stichting ANDERS en Stichting MBO Dordrecht. Andere partijen kunnen ook aansluiten bij INZET078!.

 Even voorstellen: de adviseurs

Wij, Frank Horemans, Karin Bakker en Caroline van der Mijle, zijn adviseurs voor INZET078!. Dit betekent dat we het eerste aanspreekpunt zijn voor zowel vrijwilligers als organisaties.

 Contactgegevens

Je kunt ons spreken tijdens de wekelijkse inloopspreekuren. Houd voor nieuwe locaties en aanvullende tijden onze website, www.inzet078.nl, in de gaten.

 

Bibliotheek centrum

Maandag    15.00 uur  – 17.00 uur

Donderdag 18.00 uur  – 20.00 uur

Vrijdag       10.00 uur  – 13.00 uur

Je kunt ons ook via mail (info@inzet078.nl) en telefoon (078 206 3002) bereiken. Daarnaast kun je ons volgen via de website, www.inzet078.nl, Facebook en LinkedIn.

Over onze website

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de verdere invulling van onze website, www.inzet078.nl. De nieuwe versie wordt in week 41 gelanceerd. Hierna kun je een account aanmaken voor (inzicht in) jouw vrijwilligersactiviteiten. De website wordt dé plaats voor up-to-date informatie, bijvoorbeeld over vacatures, trainingen en cursussen.

Afmelden mailinglijst

Je e-mailadres hebben we uit de periode van het Vrijwilligershuis Drechtsteden. Als je geen e-mails meer van/over INZET078! wilt ontvangen, klik dan hier.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.