Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Feestelijke uitreiking VrijwilligersPas 2019-2020

Drechtsteden – Vrijdagmiddag 28 juni 2019 reikt wethouder Peter Heijkoop van de gemeente Dordrecht de VrijwilligersPas weer uit aan een aantal bijzondere vrijwilligers. De uitreiking vindt plaats van 15.00 tot 18.00 uur bij SPUI93 op de Spuiweg 93 in Dordrecht. Deze kortingspas wordt van juli 2019 t/m juli 2020 door duizenden vrijwilligers gebruikt.

Uitreiking bij SPUI93 in het pand hoek Spuiweg/Singel te Dordrecht

De VrijwilligersPas wordt de laatste jaren steeds in een andere wijk uitgereikt. Bijvoorbeeld in Wijkcentrum De Koloriet in Oud-Krispijn en vorig jaar in Speeltuin Zeehavenkwartier in Wielwijk. “Dit jaar doen we de uitreiking in ons pand op de Spuiweg 93 in het centrum van Dordrecht,” vertelt Fokje Bosma, coördinator van SPUI93. “Zo kunnen we meteen duidelijk maken dat het SSKW-deel van het Vrijwilligershuis een doorstart maakt onder de naam SPUI93.”

Met dank aan de ondernemers

“Zonder vrijwilligers ligt het land stil en zonder ondernemers is er geen VrijwilligersPas”, stelt Anja Wever, communicatiemedewerkster SPUI93. “Ieder jaar is het een uitdaging om een leuk kortingenpakket samen te stellen voor de vrijwilligers. Maar het is weer gelukt. Ook de ondernemers ervaren de samenwerking als positief”, concludeert Wever tevreden. “De meesten doen al jarenlang mee. Korting geven aan PasHouders is voor veel ondernemers goedkoper dan een advertentie. Een deel van de ondernemers doet bovendien zelf ook vrijwilligerswerk en wil graag op deze manier iets terugdoen.”

Informatie
In tegenstelling tot vorige jaren is er dit jaar een aparte uitreiking voor vrijwilligers in Zwijndrecht.  SPUI93 organiseert deze samen met Zwijndrecht voor Elkaar op vrijdag 12 juli. Meer informatie over de VrijwilligersPas staat op www.spui93.nl. SPUI93 is ook bereikbaar via contact@spui93.nl of telefoonnummer 078-6137029. Langskomen bij de Spuiweg 93 kan natuurlijk ook.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.