Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

FILM SUBURBICON + VOORSTELLING REVOLUTIONARY ROAD

Een film en een theaterstuk met dezelfde thematiek. Dat is voor Cinema The Movies en Schouwburg Kunstmin een reden om het Dordtse publiek op een combi-aanbieding te trakteren.

Façade van fatsoen en geluk

George Clooney’s geëngageerde zwarte komedie Suburbicon draait vanaf 16 november in de bioscoop. Revolutionary Road, met Dordtenaar Jacob Derwig in de hoofdrol, staat op 30 november in het Energiehuis. Beide producties gaan over de façade van fatsoen en geluk, die mensen ophouden voor hun omgeving, terwijl het van binnen borrelt van boosheid, frustratie en agressie. De plek om dat indringend te laten zien zijn die keurige Amerikaanse voorstadjes met hun afgemeten en aangeharkte tuinen.

Als tegenslag deze burgers treft, breken opgekropte emoties door de façade heen.

Dan verkruimelt het keurige burgerman imago. De film en het theaterstuk fileren dit thema op een indringende, aansprekende en soms zelfs hilarische manier.

Combi-ticket film en theater

Kijk hoe verschillend dit wordt verbeeld op het witte doek en op de planken. Lovende theaterrecensies, grote filmnamen en de puike aankleding zijn daarbij extra redenen om jezelf (en anderen) deze double bill cadeau te doen. Een combi-ticket kost slechts 25 euro (bijna 25% korting) en is te boeken via Schouwburg Kunstmin en Cinema The Movies.

Let wel: de datum voor het theaterstuk is alleen 30 november. De film kun je bezoeken op een dag naar eigen keuze. Lees meer over de actievoorwaarden op de websites van The Movies Dordrecht en Schouwburg Kunstmin.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.