Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Film in de Tuin start a.s. vrijdag 29 juli met Top 10 film

A PIGEON SAT ON A BRANCH REFLECTING ON EXCISTENCE.

Vanaf 29 juli kun je weer vier vrijdagavonden vorstelijk genieten van toonaangevende films onder de monumentale bomen in de museumtuin. Het jaarlijks terugkerende event Film in de Tuin, georganiseerd door het Dordrechts Museum, Cinema The Movies en museumrestaurant Art & Dining, start die dag met de film A PIGEON SAT ON A BRANCH REFLECTING ON EXCISTENCE. Een week later, vrijdag 5 augustus vertoont de openlucht bioscoop de voorpremière van Woody Allen’s nieuwste film CAFÉ SOCIETY. Neem voor het ideale kijken je eigen stoeltje of kleedje mee.

PIGEON SAT ON A BRANCH REFLECTING ON EXCISTENCE, een Top 10 film (ZW, 2015, regie Roy Andersson) blikt terug op het afgelopen jaar. De film is een mix van drama, absurde humor en slapstick. Sam en Jonathan zijn rondreizende vertegenwoordigers in fopartikelen. In 39 korte verhaaltjes (ontmoetingen en situaties) tonen ze ons de diversiteit van onszelf: de mensen.

CAFÉ SOCIETY (VS, 2016, regie Woody Allen)

De voorpremière van Allen’s nieuwste film. Romantiek in het New York en L.A. van de jaren ’30. Bobby Dorfman besluit zijn geluk te gaan beproeven als loopjongen. Hij wordt verliefd op Vonnie, maar hoe haar te winnen…..

Toegang: € 6,50 l ingang Art & Dining, Museumstraat 38 l inloop: 20.30 uur, start film: 22.00 uur l afterparty met dj tot 1.00 uur). Het meenemen van consumpties is niet toegestaan! Ticketverkoop: www.themoviesdordrecht.nl en bij de ingang van Art & Dining op de avond zelf (contant).

Voor het ultieme relaxen is er ook dit jaar weer een strandstoel met deken te huur. Wees er snel bij want het aantal is beperkt en op is dus echt op! € 2,50, reserveren via www.themoviesdordrecht.nl Lekker eten: museumrestaurant Art & Dining of Diva’s (restaurant The Movies).   Art & Dining serveert tijdens de filmavonden voor  € 9,75 een speciale FilmDagschotel (vanaf 18.00 uur); Diva’s biedt voor € 29.50 een FilmZomermenu aan (filmkaartje inclusief 3-gangenmenu). Reserveren: www.art-dining.nl l www.restaurantdivas.nl Bij slecht weer wordt de filmavond mogelijk afgelast. Berichtgeving via www.dordrechtsmuseum.nl l www.themoviesdordrecht.nl en social media. Gekochte tickets worden gerestitueerd. Parkeren: P1 garage Drievriendenhof, op 200 m loopafstand.

Meer over het filmprogramma op bovengenoemde websites.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.