Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Fleur je straat op met Burendag

De Gemeente Dordrecht helpt Dordtenaren die met hun buren hun straat willen vergroenen met een ‘gratis compost voor tuintegels’ actie tijdens Burendag. In het weekend van 27 tot en met 29 september komt de gemeente de tuintegels gratis afvoeren en brengt daarvoor compost in de plaats. Dordtenaren die hun burenactiviteit voor 16 augustus aanmelden op www.dordrecht.nl/opfleuractieburendag kunnen deelnemen aan de actie. Ook kunnen ze via het Oranje Fonds een financiële ondersteuning tot 350 euro aanvragen. Bijvoorbeeld voor het kopen van beplanting. 

Ieder jaar vieren we in Nederland op de vierde zaterdag in september ‘Burendag’, een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Op Burendag komt de buurt gezellig bijeen en veel mensen doen iets goeds voor elkaar en de buurt. In 2019 vieren we Burendag op 28 september. Bijvoorbeeld met een leuke opfleuractie voor de straat.

Dordtenaren die met hun buren hun straat willen vergroenen en daarbij hulp willen van de gemeente kunnen zich aanmelden voor de straatopfleuractie op Burendag. Dat kan op www.dordrecht.nl/opfleuractieburendag.

Tegelophaalactie

Aanmelden kan samen met minimaal 4 andere buren. De gemeente komt de oude tuintegels gratis bij de deelnemers op een plek in de straat ophalen en voert de tegels af. Je moet de tegels wel zelf uit je tuin halen.  De deelnemende buren krijgen gelijk een lading compost in de plaats, zodat ze meteen aan de slag kunnen in hun voortuinen.

Budget aanvragen

Budget aanvragen, bijvoorbeeld voor het kopen van planten, kan op de site www.burendag.nl. Dat kan tot een maximum van 350 euro. Op deze site vinden belangstellenden allerlei voorbeelden en tips hoe ze een Burendag bij hen in de straat kunnen organiseren. En ze kunnen een promotiepakket krijgen.

Wees er snel bij!

De gemeente komt de tuintegels ophalen bij de eerste 20 aanmeldingen. Geïnteresseerden moeten er dus snel bij zijn! Inschrijven kan tot en met 16 augustus. Dit is ook de sluitingsdatum waarop een vergoeding kan aangevraagd worden vanuit het Oranje Fonds. Begin september neemt de gemeente contact op met de deelnemers.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op www.dordrecht.nl/opfleuractieburendag. Wie vragen heeft over de actie kan deze per e-mail stellen aan wijmakendordtgroen@dordrecht.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.