Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Foto-expositie Vrijwilligerswerk is overal

De hele maand september is de foto-exposite ‘Vrijwilligerswerk is overal’ te bewonderen in de hal van het Dordtse Stadskantoor aan de Spuiboulevard.

Vrijwilligershuis Drechtsteden heeft de expositie georganiseerd. De fotografen zijn ook vrijwilligers waarmee het een expositie over en door vrijwilligers is geworden. Op woensdag 5 september om 12.00 uur is de officiële opening door wethouder Heijkoop. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.  
Wat zouden scholen, sportverenigingen, wijkcentra, natuur- en duurzaamheidsorganisaties, musea en andere culturele organisaties, speeltuinen, taalorganisaties, zorgorganisaties, kerken, kringloopwinkels, en dat is nog lang niet alles, zijn zonder vrijwilligers? De expositie geeft een klein inkijkje in de diversiteit van vrijwilligerswerk. De inzet van de grote groep vrijwilligers is van onschatbare waarde voor de samenleving. Vrijwilligerswerk is echt overal en iedereen kan meedoen.

Boekje
De expositie sluit aan bij het boekje Vrijwilligerswerk is overal dat het Vrijwiligershuis in juni presenteerde tijdens de uitreiking van de VrijwilligersPassen. In dit boekje staan verhalen van vrijwilligers bij Dordt in Stoom, basisschool de Wereldwijzer, DordtYart, stichting ANDERS, Play it en de Swinhove groep. Het boekje is gratis af te halen bij het Vrijwilligershuis, Spuiweg 93.

Expositie op reis
Na september verhuist de expositie naar verschillende andere locaties in de stad. De fotografen zijn Marian Vermeeren, Jeroen Niemeijer, Anja Wever, Marie Louise van Dijk, Frank Horemans en Yvette van Lonkhuizen.

Vrijwilligershuis Drechtsteden heeft een uitgebreide digitale vrijwilligersvacaturebank en biedt daarnaast ondersteuning aan (vrijwilligers)organisaties. Meer informatie is te vinden op www.vrijwilligershuisdrechtsteden.nl

 

flyerexpositie3

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.