Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Geboorteaangifte kan nu ook digitaal

Kersverse ouders kunnen nu ook digitaal de geboorte van hun kind aangeven. Dit kan vanaf dinsdag 31 maart via het digitale geboorteloket van de gemeenten Dordrecht, Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Zwijndrecht. Vanaf 6 april kunnen ouders  digitaal aangeven in de gemeenten Hardinxveld-Giessendam en Papendrecht

Ouders moeten binnen drie dagen na de geboorte aangifte doen in de gemeente waar hun kind is geboren. Dat gaat nu ook vanuit huis en dat is in deze tijden van sociale afstand wel zo fijn. Het digitale geboorteloket is 24 uur per dag open en te vinden op de geboorteaangifte-pagina op de gemeentelijke websites.

Ouders kunnen alleen digitaal geboorteaangifte doen als één van beide ouders de Nederlandse nationaliteit heeft en beide ouders in dezelfde gemeente wonen. Daarnaast is een geboorteverklaring van een arts of verloskundige nodig. Inloggen gaat via DigiD van één van de ouders. Als er sprake is van erkenning vooraf, dan is er ook een akte van erkenning nodig.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.