Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

GELD VOOR EEN GOED IDEE VOOR DORDRECHT TIJDENS PITCH NIGHT OP 11 MAART

Het ontwerpen van een kledingcollectie van plastic, het opzetten van een drive-in bioscoop, een boodschappendienst voor ouderen, een eigen podcast-serie: jongeren bruisen van de energie en ideeën. Maar ze uitvoeren?

Dat is vanwege de coronamaatregelen lastig. Vanuit Stadsmakers078 (een project van Next Up) organiseren Next Up en Jongerenwerk R-Newt een tweede editie van Pitch Night Dordt. Pitch Night is bedoeld om jongeren uit te dagen ideeën voor de stad te pitchen. Ideeën die Dordt toffer en beter maken en waarmee impact gemaakt kan worden. Voor de winnaars staat een geldbedrag en ondersteuning in de uitvoering van het idee klaar.

Budget om een idee waar te maken
Op 11 maart kunnen jongeren van 14 tot en met 27 jaar hun idee online pitchen. Van 19.00 tot 21.00 uur presenteren ze hun idee aan een deskundige jury, bestaande uit vooraanstaande Dordtse ondernemers. De beste ideeën maken kans op een mooi budget tot 1000 euro om hun idee waar te maken, onder begeleiding van de jongerenwerkers van R-Newt. Het idee voor de Dordtse Pitch Night is geboren vanuit de behoeften van jongeren iets te willen dóen, maar het gezien de omstandigheden momenteel niet te kunnen. Jongerenwerker Ruud van Oeveren: “Jongeren hebben super veel goede ideeën over wat er beter kan in Dordrecht. De ideeën zijn creatief en heel divers. Al die creatieve ideeën geven we met de Dordtse Pitch Night graag een steuntje in de rug.”

Aanmelden
Ben jij tussen de 14 en 27 jaar, woon je in Dordrecht en heb jij een tof idee? Doe dan mee met de online editie van de Dordtse Pitch Night! Geef je op via
ruud@r-newt.nl. Weet je nog niet precies wat je gaat vertellen en hoe je het wilt overbrengen? Wij kunnen helpen met je pitch. Voor publiek wordt de Pitch Night live gestreamd. Je vindt de link via Instagram (@next.upstories) en Facebook (@socialnextup). De Dordtse Pitch Night wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van het Ministerie van VWS en Maatschappelijke Diensttijd. Kijk voor meer informatie op www.nextup.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.