Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Een gelukkige start van het nieuwe jaar

Geluk is hip! 2018 beginnen met een goede dosis achtergrondinformatie over gelukstheorieën is een prettig voornemen. Beleef je eigen gelukkige gevoel  vrijdagavond 19 januari in de Grote Zaal van Schouwburg Kunstmin tijdens de interactieve theateravond Op zoek naar geluk.

Avond vol interessante mini-colleges
Tijdens het theatercollege Op zoek naar Geluk worden vragen onder de loep genomen, zoals: Hoe erg is het eigenlijk om ongelukkig te zijn, Word je eigenlijk wel gelukkig van de zoektocht naar geluk? En kun je meten of je gelukkig bent?  Denk niet gelijk aan stoffige docenten die antwoorden geven op de vragen of saaie presentaties, maar luister naar vier boeiende geluksspecialisten uit de journalistiek, wetenschap, spirualiteit en kunst.

Geluksspecialisten
Gitarist, yogi en schrijver Jan Kuiper bedacht dit theatercollege over de zoektocht naar geluk. Kuiper heeft zware tijden in zijn leven gekend. Hij ontdekte een weg terug naar het geluk en wil dit graag met het theaterpubliek delen. In het theatercollege wordt niet alleen stilgestaan over geluk vanuit Kuiper zijn belevingswereld, maar ook vanuit de kunst en wetenschap geluksprofessor Patrick van Hees, interviewer  Coen Verbraak o.a. bekend van het tv-programma Kijken in de ziel en cognitief neurowetenschapper  Laura Steenbergen delen hun inzichten.

Beleef je eigen geluksmoment
het publiek kan zijn eigen geluksmoment beleven door middel van interviews, geluksmomentjes, geluksquotes en andere gelukszaken. Een vrolijke, lichte, luchtige en leerzame avond over (onze zoektocht naar) geluk. In de pauze kan iedere bezoeker op een papiertje schrijven wat geluk voor hem betekent, en daarna gaat Coen de bezoekers hierover interviewen.

Meer informatie & kaarten: www.kunstmin.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.