Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Gemeente biedt mantelzorgwaardering 2016 aan

Mantelzorgwaardering

Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Ze zorgen langdurig en onbetaald voor een ander. Met de mantelzorgwaardering wil de gemeente Dordrecht haar blijk van waardering tonen aan mantelzorgers van inwoners van de gemeente Dordrecht. Kent u of bent u mantelzorger? Vraag dan de waardering aan.

Aanvragen dienen uiterlijk 31 december 2016 ontvangen te zijn en worden behandeld op basis van binnenkomst. Wij adviseren u echter de aanvraag voor 1 december 2016 toe te sturen om de decemberdrukte voor te zijn.

Mantelzorgverklaring
De mantelzorgverklaring staat op www.meemantelzorg.nl. Hier staat hoe het aanvragen van de waardering in zijn werk gaat en de criteria die worden gesteld.

Twee vormen waardering
Mantelzorgers kunnen kiezen uit twee vormen van waardering: € 200,- op de bankrekening of een set cadeaubonnen t.w.v. € 200,- te besteden bij lokale organisaties en winkeliers. Daar bovenop bieden zij u leuke extra’s. Een overzicht hiervan vindt u op www.meemantelzorg.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.