Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Gemeenten schikken conflict over ToBe

De zes gemeenten die tot en met 2015 ToBe subsidieerden zijn gezamenlijk tot een oplossing gekomen voor het geschil over de financiële bijdrage aan ToBe. De schikking houdt in dat de gemeente Barendrecht € 9.750 euro aan proceskosten voor haar rekening neemt, en dat de andere gemeenten (Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Ridderkerk, en Zwijndrecht) € 52.500 aan Barendrecht betalen.

Over dit bedrag zijn al twee rechtszaken gevoerd. Bij de eerste werden de vijf gemeenten in het gelijk gesteld, bij de tweede Barendrecht. De gemeenten verschillen inhoudelijk nog steeds van mening met Barendrecht. Maar alle gemeenten zijn het er over eens dat verder procederen niet te rechtvaardigen en niet economisch is. De kosten van de gevoerde rechtszaken zijn nu al hoger dan de € 52.500 waarover het conflict ging.

Er bestaat nog een kans dat Barendrecht alsnog zelf de € 52.500 moet betalen: indien in de  procedure tussen de curator van ToBe en de gemeente Barendrecht komt vast te staan dat de gemeente dit bedrag als subsidie is verschuldigd. In dat geval betaalt Barendrecht de gemeenten het geld weer terug.

Voor meer informatie:

Mark Benjamin, Bestuurscommunicatie Service Centrum Drechtsteden, 078 770 25 66 /06 53 58 78 33.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.