Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Genomineerden Dordtse vrijwilligersprijs 2019 bekend

De jury van de Dordtse Vrijwilligersprijs heeft vijf kandidaten genomineerd voor de Vrijwilligersprijs 2019. De genomineerden zijn geselecteerd uit een groep van 25 organisaties die voor de prijs zijn voorgedragen. De Vrijwilligersprijs wordt op zaterdag 7 december uitgereikt door wethouder Peter Heijkoop.

De genomineerden zijn:
Vrij Kindertoneel Dordrecht;
Speeltuinvereniging Oosterkwartier;
Unie van vrijwilligers, project zwemmen met gehandicapten;
Molen Kyck over den Dyck;
Moeders Informeren Moeders.

Vrijwilligersprijs
Instellingen, organisaties of groepen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor het vrijwilligerswerk, konden aangemeld worden voor de Vrijwilligersprijs 2019. Er zijn drie mooie prijzen beschikbaar: één hoofdprijs van €2.500,-, voor de tweede plaats een bedrag van €1.500,- en voor de derde plaats een bedrag van €1.000,-.

Prijsuitreiking
De uitreiking van de Vrijwilligersprijs vindt plaats op zaterdag 7 december in het theatercafé van de Kunstmin (Sint Jorisweg 76). Het theatercafé is vanaf 15.30 uur geopend en om 16.15 uur start de prijsuitreiking. Na de prijsuitreiking is er een borrel en gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Dag van de vrijwilliger
De datum van de prijsuitreiking is niet geheel toevallig gekozen, want 7 december is de Landelijke Dag van de Vrijwilliger. Op deze dag zet de gemeente Dordrecht samen met INZET078! (het expertisecentrum voor vrijwillige inzet) de Dordtse vrijwilligers extra in het zonnetje. Dit doen zij onder andere door advertenties in kranten, borden in de stad en door het uitdelen van een attenties op zeven plekken in Dordrecht.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.