Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Gezondheid door een evolutionaire bril

Koffie met… freelance journalist René Brant

 

René Brant vertelt op vrijdagochtend 30 augustus over zijn boek Aap op schoenen met een buikje. Inspiratiebron voor dit boek was een wetenschappelijke expeditie in 2012 door de Pyreneeën, waar deelnemers het levensritme van de oermens naspeelden.

Brant geeft een evolutionaire blik op gezondheid. Het boek geeft een iconisch beeld van de moderne wereldburger die door ongezonde voeding en levenswijze begint ‘uit te buiken’. Schuif gerust aan tijdens deze Koffie met…, de koffie staat klaar! Meer info? Kijk op debibliotheekaanzet.nl/activiteiten.

AanZet voor iedereen

De Bibliotheek AanZet biedt de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden voor iedereen. De bibliotheek is er voor wie beter wil leren lezen en schrijven of met de computer en het internet wil kunnen omgaan. En voor iedereen die kennis wil maken met nieuwe ideeën, verhalen en technologie. Online én offline. De bibliotheek is ook een plek om te studeren, werken of gewoon met iemand af te spreken. Ongeacht je leeftijd, achtergrond of opleidingsniveau. Je hoeft geen lid te zijn om bij de bibliotheek te komen. Iedereen is welkom. Enkel als je materialen wil lenen heb je een lidmaatschap nodig. Kijk voor onze al onze activiteiten op www.debibliotheekaanzet.nl.

Praktische informatie
Wat:            Koffie met… René Brant

Wanneer:      vrijdag 30 augustus, 10.30 – 12.00 uur

Waar:           Stadsbibliotheek Dordrecht

Toegang:      Gratis | aanmelden niet nodig

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.