Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Gouwe Pinda’s – Bodil de la Parra / Rudolphi Producties

Na het succesvolle Ouwe Pinda’s (2014) komt Rudolphi Producties dit seizoen terug met Gouwe Pinda’s.
Bodil de la Parra en Nadja Hüpscher zijn terug in het theater met Gouwe Pinda’s. Dit keer samen met Esther Scheldwacht. Paul Knieriem voert weer de regie. In seizoen 2013/2014 toerde hun eerste voorstelling Ouwe Pinda’s met groot succes door het land.

Schouwburg Kunstmin, Dordrecht
vr 15 dec. 20:30u
Tickets: www.kunstmin.nl of 078 – 639 79 79

Meer info: rudolphiproducties.nl

Na Ouwe Pinda’s waren Bodil de la Parra en Nadja Hüpscher nog niet uitverteld. Met Esther Scheldwacht aan hun zijde is ook nu weer geput uit ervaringen en familieverhalen van de actrices en hun Indische achtergrond. Gevoelens van ontworteld zijn en het verlangen naar vergane tropisch dagen vormen de basis voor de nieuwe toneeltekst, die werd geschreven door Bodil de la Parra.
In een tropische cocon

In het tragikomische Gouwe Pinda’s slijten drie Indische zussen van in de zeventig hun dagen in een serviceflat. Met hun bijbehorende gewoontes en ingesleten verhoudingen, leven ze onafscheidelijk van elkaar in een tropische cocon. Als er een album opduikt met foto’s uit hun jeugd in voormalig Nederlands-Indië, gaat het verleden op de schop en komen de verhoudingen op scherp te staan. Een portret van drie zussen die niet alleen worstelen met zichzelf en met elkaar, maar ook met hun koloniale achtergrond en verleden.
Gouwe Pinda’s is een theatervoorstelling over emigratie, familiegeheimen, ontworteling, heimwee en zwijgen over het oorlogsverleden.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.