Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Grachtwacht, In Ooi en Ramsgat en Dordrecht Toekomststad

In de eerste termijn van subsidieaanvragen voor Dordrecht 800 jaar stad zijn van de 34 ingediende plannen er 12 toegekend. De gemeente is aangenaam verrast door de diversiteit en creativiteit van de ingediende plannen. Zoals bijvoorbeeld het project de Grachtwacht, een idee van Kunstgalerij EUROP ART in samenwerking met ICONOCLASH. Zij maken een speciale muurschildering van bekende Dordtenaren in de Dordtse binnenstad. De carnavalsvereniging In Ooi en Ramsgat zet komende carnaval in het teken van 800 jaar Dordrecht. Teekengenootschap Pictura organiseert een expositie in binnen- en buitenruimten over Dordrecht als stad van de toekomst.

De tweede subsidietermijn heeft maar liefst 58 ideeën opgeleverd, waaronder initiatieven uit de wijken. Deze ideeën worden in januari beoordeeld door een commissie. De 3e en laatste termijn is inmiddels gestart en daarvoor kunnen nog tot 1 maart plannen worden ingediend. In totaal stelt de gemeente €600.000 aan subsidie beschikbaar.

Hele jaar door feest
Volgend jaar is het 366 dagen feest in de stad. Naast feesten in de wijken en de vele stadsinitiatieven is er in de zomervakantie een speciale editie van Big Rivers en in het najaar de spectaculaire internationale tentoonstelling van Dordrechts bekendste kunstenaar, Albert Cuyp. Ook in het onderwijs worden er op dit moment veel activiteiten op het gebied van sport, cultuur en natuur uitgewerkt. Zo zijn er plannen voor een rap met clip over een hedendaagse Dordtse held, het maken van een vergankelijk kunstwerk met jonge kunstenaars op een plein over vrijheid, natuur- en sportactiviteiten in de nieuwe Biesbosch en een middeleeuws marktplein toegankelijk voor ouderen uit de wijk.

Een idee voor de stad?
Nog tot 1 maart 2020 is het mogelijk om een idee voor een feest of activiteit in te dienen.
Op www.dordrecht800.nl staan de voorwaarden vermeld waaraan een idee dient te voldoen.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.