Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Gratis cursus archeologie voor beginners in de bibliotheek

EEN VERLEDEN OM VAST TE PAKKEN!

Ga terug in de tijd onder begeleiding van een archeoloog! Dozen met bijzondere vondsten uit heel Zuid-Holland gaan open en samen zullen we aardewerkscherven, botresten, glas en metaal bekijken.

In de afgelopen decennia is er in Zuid-Holland veel geschiedenis uit de bodem gekomen. Archeologische opgravingen binnen en buiten de gemeentegrenzen hebben laten zien dat er hier al duizenden jaren mensen wonen. Een groot deel van de spullen die zij in de grond hebben achtergelaten bevindt zich nu in het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten in Alphen aan den Rijn. Maar wat is mooier dan deze vondsten zelf eens ter hand te mogen nemen?
In de bibliotheek krijg je die kans! In 5 bijeenkomsten stappen we door het verleden van Zuid-Holland en leer je hoe archeologen vondsten beschrijven, herkennen en opslaan en hoe dat leidt tot een reconstructie van het verleden. Tijdens de derde bijeenkomst is Dordrecht Ondergronds te gast met unieke Dordtse vondsten.

* Waar en wanneer?

Dinsdagavonden: 10 okt., 17 okt.,  24 okt. & 31 okt.

Tijdstip: 19.30-21.30 uur

Locatie: de Blauwe Kamer, de Bibliotheek AanZet, Groenmarkt 153, 3311 ES Dordrecht

* Voor wie?

Deze cursus richt zich op beginners, mensen die tot nu toe geen ervaring hebben met archeologie.

* Geïnteresseerd?

Schrijf je dan snel in, meld je dan snel aan dit kan op verschillende manieren: via de website, per telefoon 078-6205500 of mail naar events@debibliotheekaanzet.nl

Je kunt de eerste avond vrijblijvend bijwonen en daarna besluiten of je de gehele cursus wilt doen. Deelname aan de cursus is gratis.

Deze cursus wordt georganiseerd door de Provincie Zuid-Holland en ProBiblio met medewerking van Dordrecht Ondergronds.

   

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.