Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Gratis plant in ruil voor tuintegel

Dordtenaren die hun tuin willen vergroenen, kunnen een tuintegel inleveren in ruil voor een gratis tuinplant. Dat kan bij het Informatiepunt op de Stadsboerderij Weizigt, in het Weizigtpark. Geopend op woensdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 uur en 17.00 uur. Geïnteresseerden moeten er snel bij zijn, want op is op.

Met deze ruilactie breiden we de Operatie Steenbreek uit. Deze maand is deze landelijke tuinvergroeningsactie ook in Dordrecht gestart. Met Operatie Steenbreek willen we inwoners van Dordrecht helpen bij het vergroenen van hun tuin. Een minder versteende tuin helpt om de gevolgen van klimaatverandering aan te pakken. Denk daarbij aan wateroverlast bij hevige regenval en hittestress. Door minder tegels in een tuin kan het regenwater sneller wegstromen. Meer groen zorgt ook voor meer verkoeling op hete dagen.

Biodiversiteit
We slaan meerdere vliegen in één klap. Want de tuinplanten die we aanbieden, zijn vooral vlinder- en bijenlokkende planten, zoals damastbloem, lavendel en muurbloem. Zo leveren we ook een bijdrage aan de biodiversiteit. Ook bieden we eetbare planten van stadslandbouwkas De Oude Beer, zoals Nieuw-Zeelandse spinazie, tomaat en Oost-Indische kers.

Hergebruik tegels
De ingeleverde tuintegels gaan naar stadslandbouwkas De Oude Beer. Zij gebruiken de tegels om er hun kweektafels op te zetten en voor hun gereedschapshoek.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.