Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Groener in de Lombardstraat

“Samen met een buurvrouw hebben we het initiatief genomen om de Amsterdamse paaltjes uit het straatbeeld te laten verwijderen en het vergroenen van de straat”, schrijft Arie Berkhof uit de Lombardstraat. Ook deze straat ging zelf aan de slag met de openbare ruimte.

De initiatiefnemers gingen langs alle bewoners in de straat. Dat leverde maar liefst 29 positieve reacties op. Alle reden om door te gaan met de ideeën en plannen voor een – nog – leukere straat. ” We hebben een erg prettige samenwerking met de gemeente ervaren. Op Burendag, in september, is de straat symbolisch geopend door wethouder Marco Stam.”

Arie: “De 14 plantenbakken worden door de bewoners zelf onderhouden. Er zijn nu zo’n vijftien huishoudens uit de straat actief. Het is niet alleen een totaal ander, groener en mooier straatbeeld, het heeft bewoners ook dichter bij elkaar gebracht.”

Meer weten?
Ook aan de slag met de groene ruimte in je straat? Lees dan eens deze informatie over wat er allemaal mogelijk is. Niet alleen voor een mooiere straat, maar ook voor meer contacten en ontmoetingen in de buurt.

 

Dit artikel verscheen eerder op de website over participatie in Dordrecht, www.dordtaanzet.nl.
Daar vind je nog enkele foto’s en nog veel meer informatie over wat je zelf kunt doen in je eigen straat.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.