Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Grote internationale strijkkwartetten komen naar het Energiehuis

Tijdens het komende theater- en concertseizoen staan vijf van ´s werelds grootste strijkkwartetten in Machine 3 in het Energiehuis. Zo spelen er het Tsjechische Škampa Kwartet op donderdag 27 oktober, het Doelenkwartet op donderdag 1 december, het Amerikaanse Juilliard String Quartet op donderdag 19 januari, het Britse Piatti Quartet op donderdag 30 maart en het Belgische Taurus Kwartet op donderdag 20 april.

De prestaties van deze strijkkwartetten worden keer op keer onthaald met lovende kritieken van toonaangevende cultuurrecensenten, zoals die van het Britse muziekblad The Strad en van The New York Times. De grootste componisten van vandaag staan in de rij om met hen samen te werken. Deze strijkkwartetten komen uit de absolute top van de internationale huiskamermuziek en zijn onderdeel van het rijke programma aan klassieke muziek, dat het Energiehuis gedurende het komende seizoen in huis heeft. Het Juilliard String Quartet is met zijn 70-jarige bestaan een levende legende binnen de klassieke muziek. Ze worden internationaal geroemd om hun glansrijke interpretaties van de Klassiekers, hun uitzonderlijke eenstemmigheid, helderheid en ritmische kracht. Zij zijn te zien op 19 januari in Machine 3, in het Energiehuis.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.kunstmin.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.