Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Hartveilig

zoals u misschien wel heeft gehoord zijn we met een enthousiaste groep vrijwilligers in Dordrecht bezig om de gemeente Hartveilig te krijgen. Dit wil zeggen dat er 1200 vrijwilligers aangemeld zijn om bij een hartstilstand een stadsgenoot te kunnen helpen. Ook willen we een dekkend netwerk van AED’s creeren zodat er altijd binnen 6 minuten eerste hulp gestart kan worden.

Vanuit het project hebben we nu een actie waarbij we 40 nieuwe vrijwilligers een gratis reanimatiecursus aan willen bieden. Is het mogelijk hierover een stukje in de wijkkranten te schrijven?

Ben je woonachtig in Dordrecht en kan je nog niet reanimeren, maar wil je dit wel graag leren? Schrijf je dan voor 15 juni in bij HartveiligWonen (www.hartveiligwonen.nl) in als burgerhulpverlener!

Je ontvangt eind juni dan een mail met de mogelijkheid je aan te melden voor een gratis cursus. Dit is een eenmalige actie in de hoop dat meer mensen zich willen inzetten voor hun omgeving en zich bewust worden dat zij hiermee levens kunnen redden. We hopen je te zien bij de training!”

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.