Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Heel Dordrecht Doet

Groene Golf door Krispijn: Ginalisa en Nikki zijn gek op de appelboom en de aardbeienplantjes.


20160707_140924=2Schooltuintjes

Donderdagmiddag 7 juli 2016 gingen Sanne Voncken (wijkmanager Krispijn) en Jacqueline van den Bergh (PvdA raadslid) op bezoek bij de Schooltuintjes op dak van de Mozaiekschool naast de Prinsemarij. Daar waren ambtenaren druk aan het werk met pallets, om daarvan plantenbakken en groentebakken te maken. De leerlingen Ginalisa en Nikki uit groep 5 vonden het prachtig. De appelboom en de aardbeienplantjes zijn hun favorieten. Op school maken ze regelmatig soep van de plantjes en bakken ze ook cakejes met tomaten, die vinden ze erg lekker.

De kersverse wethouder Peter Heijkoop kwam ook langs om de handen uit de mouwen steken en hielp mee met het maken van de plantenbakken.

Groeituinen

Hierna gingen Sanne en Jacqueline naar de Groeituinen aan de Patersweg. Onno de Bruin liet zien welke groente er al allemaal groeien, vooral de courgettes zien er mooi uit. Ambtenaren waren hier aan de slag om de aardappelen uit de grond te halen. Door het natte weer moesten de aardappelen snel uit de grond om te voorkomen dat zij schimmel krijgen. De aardappels die inmiddels uit de grond zijn gehaald zien er heel goed uit.

Een groep Somaliers komt ook regelmatig en gaan binnenkort hier de handen uit de mouwen steken. Robis stond net op het punt om groentesoep te gaan maken in de voormalige school aan de Patersweg.

Zaterdag 9 juli a.s. is er het evenement Versmarkt aan de Patersweg en op het Groothoofd. Dan kun je groente maar ook groenteboxen kopen. 

20160707_144451    20160707_144521

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.