Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Heijkoop geeft startschot #jebentnietalleen

Op woensdag 6 maart werd het startschot gegeven van de campagne #jebentnietalleen. Peter Heijkoop (wethouder Zorg & Welzijn) lanceerde www.jebentnietalleen.nl en onthulde campagnebeelden die de komende 40 dagen veelvuldig in de stad te zien zijn. De aftrap van de campagne vond plaats in de winkel van Nobel’s Brood in de Grotekerksbuurt.

Er zijn al veel initiatieven om mensen bij elkaar te brengen in Dordrecht. Dat bewijst de hoeveelheid aanmeldingen na een oproep aan allerlei instellingen in de stad. Er zijn al ruim 50 initiatieven aangemeld. Dat zijn activiteiten waar mensen met elkaar kunnen bewegen of sporten, samen eten of iets anders leuks doen. Peter Heijkoop: “Fantastisch om te zien hoeveel initiatieven er in de stad zijn en nog komen. Met elkaar zetten we de schouders eronder. Voor jong en oud zijn er activiteiten om elkaar te ontmoeten en iets fijns te doen. In Dordrecht hoef je niet alleen te zijn”.

www.jebentnietalleen.nl bundelt de initiatieven om bewoners beter te kunnen informeren en inspireren. Want naast de activiteitenkalender boordevol met initiatieven om samen iets te doen, zet het Dordtenaren ook aan het denken met inspirerende verhalen van bewoners. Op termijn voorziet www.jebentnietalleen.nl in het samenbrengen van mensen en biedt het een overzicht aan ontmoetingsplekken.

#jebentnietalleen en The Passion
Op 18 april kijken op meer dan 20 locaties in de stad mensen met elkaar naar The Passion! Een laagdrempelige manier van verbinden van mensen. Sommige locaties bieden vooraf een maaltijd aan. Naar schatting ontvangen de locaties gezamenlijk tussen de 1500 en 2000 gasten. Dat ondernemers en andere instellingen graag meedenken, bleek uit het enthousiasme van de aanwezige ondernemers bij de lancering vande campagne.

Zo biedt Sander Nobel (Nobel’s Brood) 20 bewoners en hun families van Het Gastenhuis Dordrecht een ontbijt aan op de dag van The Passion. Hij geeft zijn initiatief door aan een andere ondernemer. Hij hoopt zo op een estafette-effect om kwetsbare doelgroepen te ondersteunen.

Chris van der Waard (Banketbakkerij Van der Sterre) bakt speciale #jebentnietalleen-koekjes. Hij sponsort hiermee zo veel mogelijk activiteiten.

En Wiebe van Horssen vertelde over de betrokkenheid van de Dordtse kerken. Zij geven op 18 april op drie plekken in de stad de bezoekers van The Passion een warm welkom. Ook verzorgen zij een pop-up kerk op het Achterom (voor het Lindershuis) en helpen zij op de 20 locaties waar mensen samen naar de The Passion kijken.

Ook jij kunt iets doen! Ken je iemand die zich vaak alleen voelt? Begroet iemand simpelweg met een ‘goedemorgen’ of nodig diegene eens uit voor een wandeling, een kop koffie of bezoek een van de leuke initiatieven. Ontdek zelf hoe jij het verschil maakt!

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.