Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Met Hemeltranen en Heimwee verlangen naar vroeger

Presentatie gedichtenbundels Heimwee van Jan van der Geer en Hemeltranen van Esther de Beun.

Waar en wanneer: 

Op zondag 23 september aanstaande van 15.00 tot ongeveer 17.30 uur in Galerie De Compagnie, Kuipershaven 21 te Dordrecht. Tevens wordt de bloemlezing Dichters van Dienst (Studio de Witt) gepresenteerd.

Jan van der Geer schrijft poëzie en korte verhalen. Afwisselend over serieuze zaken, maar ook over bizarre onderwerpen. In Heimwee, deze tweede dichtbundel van hem, laat hij zich van zijn gevoelige kant zien. Hij ontroert met gedichten over verlies en verlangen, geeft blijk van grote liefde voor alledaagse dingen, maar schuwt het ‘scherpe woord’ niet. Met bijvoorbeeld Hij was blauw laat hij op een luchtige wijze blijken nog in contact te zijn met de knettergekke kant van zijn leven.

In 2012 publiceerde hij bij uitgeverij Liverse de dichtbundel Niemand verdwijnt. Twee jaar later verscheen bij dezelfde uitgever de korte verhalenbundel Wakker in een droom.

In haar debuut Hemeltranen, toont Esther de Beun met tere en emotionele poëzie haar empathie en ook haar betrokkenheid bij anderen. Het thema verlies en de angst om te verliezen wordt regelmatig beschreven. In haar liefdesverklaringen vertelt ze zonder dralen en onomwonden hoe het zit met gevoelens en verlangen. Hemeltranen is een bundel die je in je hart raakt en je beslist niet onberoerd zal laten.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.