Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Herstel Mazelaarsbrug

Zoals bekend is de monumentale Mazelaarsbrug in het centrum van Dordrecht al enige tijd buiten gebruik. De oorzaak hiervan is dat in de vier stalen draagbalken scheuren zijn ontdekt. Deze balken vormen de ophanging naar het centrale draaipunt van de brug.

De gemeente heeft aan installatiebedrijf Spie Nederland B.V. opdracht gegeven om deze reparatie uit te voeren.
Op maandag 18 november 2019 tussen 12.00 en 14.00 uur wordt de brug in zijn geheel van zijn plek gehesen. De brug wordt op een ponton via het water naar de werkplaats van Spie in Sliedrecht gevaren. Daar wordt de reparatie in de werkplaats uitgevoerd.

Terugkomst
In het eerste kwartaal van 2020, waarschijnlijk februari, wordt de gerepareerde brug weer naar Dordrecht teruggebracht.
Tijdens deze periode is er dus geen verkeer via de brug mogelijk. Voor de fietsers en voetgangers van en naar de waterbushalte wordt een omleiding ingesteld.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.