Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Het avontuur van de Biesbosch-crossers


 

Kom op vrijdag 31 januari alles te weten over de Biesbosch-crossers. In het kader van ’75 jaar vrijheid’ doet Leen Fijnekam zijn verhaal van 10.30 tot 12.00 uur in Stadsbibliotheek Dordrecht.

In september 1944 was het zuiden van Nederland bevrijd. De Biesbosch werd een nieuwe frontlinie. Met gevaar voor eigen leven brachten de ‘Biesbosch-crossers’ mensen, goederen en gegevens van bezet naar bevrijd gebied. Een risicovolle onderneming die vaak niet zonder slag of stoot lukte. Benieuwd hoe dit er aan toe ging? Biesbosch-kenner Leen Fijnekam vertelt er alles over. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Tot ziens in de Stadsbibliotheek!

 

Koffie in de bieb

Koffie met… is een laagdrempelige reeks koffieochtenden in de Stadsbibliotheek, waar mensen elkaar ontmoeten en kennis delen. Elke keer staat een lokaal thema of een lokale gast centraal.

 

Praktische informatie
Wat:             Koffie met… de Biesbosch-crossers

Wanneer:     Vrijdag 31 januari, 10.30 tot 12.00 uur

Waar:           Stadsbibliotheek Dordrecht

Toegang:      Gratis | aanmelden niet nodig

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.