Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Het is zover: onthulling locatie Tegelwijsheid-monument

Wat is dé tegelwijsheid van Dordrecht? In het kader van de Ode aan de Synode is de Bibliotheek sinds november op zoek naar de uitspraken die Dordtenaren inspireren en verbinden. Via www.detegelvandordt.nl kan iedereen zijn of haar favoriete uitspraak delen en op een #DordtseRooje tegel zetten.

Inmiddels zijn er al honderden inspirerende, ontroerende en typisch Dordtse uitspraken ingezonden, maar zit dé wijsheid er al tussen? De inschrijving sluit 1 april, dus er is nog tijd om mee te zoeken en wijsheden in te dienen.
Daarna is het tijd om een ‘winnaar’ te kiezen uit alle inzendingen. Ook hiervoor schakelen we de inwoners van Dordt in. Via www.detegelvandordt.nl kan men een top 3 van favoriete spreuken indienen. Een zorgvuldig geselecteerde jury zal ook een selectie maken.

Uit deze eerste stemronde komt een voorselectie van spreuken. Op maandag 15 april vanaf 19.00 uur nodigt de Bibliotheek AanZet iedereen uit bij het Jury- en Publieksdebat in DOOR. Hier kunnen Dordtenaren stemmen op de selectie van de jury en zal de jury de keuze van het publiek beoordelen.
Uiteindelijk houden we ongeveer 30 tegels over waarmee we de laatste stemronde ingaan. Via de website kan iedereen weer stemmen op hun meest favoriete tegel. Uiteindelijk houden we de breedst verkozen Dordtse tegelwijsheden over.

En dan? Wel, de ‘winnende’ tegels worden eind mei opgenomen in de bestrating van Dordrecht! In stalen uitvoering op een zeer centrale plek in onze binnenstad. Op maandag 25 maart onthullen we de locatie van dit nieuwe monument en aanwinst voor Dordt. De Bibliotheek AanZet wil jullie graag uitnodigen om aanwezig te zijn bij dit moment. Om 16.00 uur lopen we vanaf de Stadsbibliotheek aan de Groenmarkt 153 gezamenlijk naar de locatie.

Vragen? Neem gerust contact op met Viona Versluis, Programma Coördinator Dordrecht, via 06 430 797 58 of mail naar vversluis@debibliotheekaanzet.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.