Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Home Instead Thuisservice Drechtsteden heeft tijd en aandacht voor senioren

CAREGivers (zorgverleners) van Home Instead Thuisservice Drechtsteden ondersteunen zelfstandig wonende senioren om gelukkig ouder te worden, met oprecht persoonlijke aandacht en ondersteuning in de vertrouwde thuisomgeving.

Sinds 1 januari zijn Marijke Douw en Sander Bierkens, naast de vestiging in de regio Zuid-Hollandse eilanden, een tweede Home Instead Thuisservice vestiging in de regio Drechtsteden gestart. Paola van der Vliet leidt deze vestiging. De drijfveren van Home Instead zijn persoonlijke aandacht en betrokkenheid, die ook vanuit deze nieuwe vestiging worden geleverd aan senioren in de gemeenten: Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht en Hardinxveld Giessendam. CAREGivers van Home Instead zorgen ervoor dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig, gezond en onafhankelijk in hun vertrouwde thuisomgeving blijven wonen.

 CAREGivers van Home Instead bieden ‘metgezelschap’, hulp in & om huis en persoonlijke verzorging. De geleverde ondersteuning is aangepast aan de persoonlijke behoefte en afgestemd op de individuele wensen van de klant in zijn of haar omgeving. Daarnaast bieden onze CAREGivers ook intensieve ondersteuning in de laatste levensfase, begeleiding bij dementie en chronische aandoeningen.

Nieuwe vestiging

“ Wij helpen mensen om zo lang mogelijk veilig, vitaal en verantwoord thuis te kunnen blijven wonen, juist wanneer het minder gaat. Dit doen we door het bieden van begeleiding en ondersteuning bij de dagelijks dingen in het leven (wandelen, helpen met aankleden, aanbrengen van structuur op de dag etc)  en helpen in huis bij boodschappen of koken. Hiermee creëren we veiligheid thuis, verminderen we angst en stress bij de klant, simuleren we voeding en beweging en niet in de laatste plaats ondersteunen en ontlasten we de mantelzorger. Kortom: we bieden leefplezier.

Zelf hebben we meegemaakt met onze moeder hoe dementie haar steeds meer afhankelijk liet worden van alles in het leven en hoe moeilijk het was, en uiteindelijk onmogelijk, om nog zelf de regie over haar leven te houden. Als mantelzorger woonden we in Middelharnis wat ver van Nijmegen vandaan was.  Dankzij Antoinette, de CAREGiver van Home Instead, kon ze toch nog lange tijd thuis blijven in haar vertrouwde omgeving: Antoinette hielp met de dagelijkse dingen thuis, ze hadden samen lol en mam klaarde helemaal weer op, totdat ze uiteindelijk overleed in een verpleeghuis. Leefplezier; dat heeft Antoinette onze moeder gegeven!!

Onze CAREGivers (medewerkers) hebben uitgebreide ervaring als mantelzorger en zijn speciaal getraind voor de omgang met kwetsbare ouderen en mensen met dementie. Zo wordt de CAREGiver iemand die bij Uw naaste past en waarbij deze zich vertrouwd voelt. Persoonlijke aandacht, dat is waar het bij ons om draait

Wij vinden het belangrijk te voldoen aan de wensen van de klant; dat betekent dat deze bepaalt wanneer en hoe lang onze ondersteuning noodzakelijk is, van 1 tot 7 dagen; 1 tot 24 uur per dag zijn we beschikbaar.  Onze niet-medische dienstverlening wordt vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg of vanuit eigen middelen

In 2018 zijn we gestart met de vestiging Home Instead op de Zuid-Hollandse eilanden. We ervaren telkens hoe dankbaar onze klanten zijn met onze dienstverlening. We willen nu ook de mensen in de regio Drechtsteden deze mogelijkheid te bieden om dankzij de hulp van Home Instead langer en op een prettige wijze thuis te kunnen blijven wonen.”

Welbevinden

“Ik vind het belangrijk dat de klant zelf bepaalt hoe wij hen ondersteunen: zoals u wilt, wanneer u wilt en door wie u wilt. Van 1 uur per week tot 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Onze dienstverlening gaat uit van de persoonlijke wensen van de klanten. Zij bepalen welke ondersteuning nodig is, op het gewenste moment en door de CAREGiver die bij hen past. Samen met onze, door Home Instead getrainde, CAREGivers zijn wij er voor u! Vanuit ons hart maken we elke dag met vertrouwen het verschil.”

Wilt U meer informatie, bel vrijblijvend 0187-745437

Mail:  info.drechtsteden@homeinstead.nl of pvandervliet@homeinstead.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.