Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Informatie over slechtziend- en blindheid door Koninklijke Visio.

Wanneer uw gezichtsvermogen langzaam achteruit gaat, plotseling fors afneemt of helemaal wegvalt, kan dat voor veel onrust zorgen.

Alledaagse dingen zoals lezen, TV kijken, werken met de computer, een boodschap doen, de straat oversteken gaan opeens niet meer vanzelf.

KoninklijkeVisio

Visio geeft advies over diverse onderwerpen, denk hierbij aan advies over een hulpmiddel, praktische training, begeleiding bij het wonen of ondersteuning bij de emotionele verwerking.

Ook als u persoonlijk of professioneel betrokken bent bij iemand met een visuele beperking kunt u terecht voor advies en ondersteuning.

Inloopspreekuur

Bezoek vrijblijvend het inloopspreekuur op woensdag 22 oktober van 13.30-16.00 bij woonzorgcentrum het Stadswiel en maak kennis met de diensten van Visio.

Ook zijn er verschillende hulpmiddelen te bekijken, zoals onder meer het gesproken boek, leesloepen, grootletter agenda’s en puzzels.

Meer informatie T 088 585 9400 of kijk op www.visio.org.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.