Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Inloophuis Helianthus activiteitenprogramma december

Bij inloophuis Helianthus, inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten, kunnen mensen terecht voor informatie, het delen van ervaringen of kunnen gewoon langskomen voor een kopje koffie/thee en een praatje! Om mensen met elkaar in contact te brengen worden verschillende activiteiten georganiseerd. Elke maand organiseren wij een aantal nieuwe activiteiten:

Klik op onderstaande link om het programma van de maand december te downloaden en kijk voor meer informatie  op onze website www.inloophuishelianthus.nl  of op onze facebookpagina.

Activiteitenkalender december 2017 2

Buiten de vaste activiteiten wordt er op zaterdag 2 december weer een uitje georganiseerd. Dit keer zal er na de koffie en lunch een rondleiding bij de “Likeurwinkel” Rutte plaatsvinden. Graag opgeven voor deze activiteit, zie onze website.

Verder zal er weer een informatieavond georganiseerd worden op dinsdag 12 december met als onderwerp “Vermoeidheid bij kanker”. Hiervoor kunt u zich opgeven via de website www.kankermeerdaneendiagnose.nl.

Aangezien de feestdagen er weer aankomen is er woensdag 13 december de mogelijkheid om een kerstdecoratie te maken. Graag opgeven voor deze activiteit, zie onze website.
Op de laatste dinsdag dat het Inloophuis Helianthus geopend is zal er traditiegetrouw weer een kerstkoffieochtend georganiseerd worden. Wij zien u graag deze dinsdag de 19e december.

Openingstijden:
Dinsdag                           van 10.30 uur-16.30 uur
Woensdag                       van 10.30 uur-16.30 uur
Donderdag                      van 10.30 uur-16.30 uur
Eerste zaterdag van de maand op afspraak
Wij zijn deze maand gesloten op 26, 27 en 28 december

Contactinformatie:
Adres: Singel 28, Dordrecht
Tel: 078-7370062
E-mail:info@inloophuishelianthus.nl
Website: www.inloophuishelianthus.nl

 

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

VIDEO: Bomen aangeplant in de Nieuwe Dordtse Biesbosch

Video van ondertekening door het waterschap Hollandse Delta, Parkschap Nationaal Park de Biesbosch, Staatsbosbeheer en de gemeente Dordrecht over samenwerking voor het beheer en onderhoud van de Nieuwe Dordtse Biesbosch.

Actueel

Yulius verlaat Kasperspad en Overkampweg

DORDRECHT – Zorginstelling Yulius sluit de komende jaren haar zorgvoorzieningen aan het Kasperspad en de Overkampweg. Volgens de instelling kan steeds meer psychiatrische zorg thuis of in de directe omgeving worden gegeven. De ggz-teams in de wijk worden daarom uitgebreid. De opname van mensen met ernstige psychiatrische klachten uit de regio wordt geconcentreerd in Sliedrecht en Barendrecht. De vrijkomende gebouwen in Dordrecht maken plaats voor woningbouw. Omdat het college van B&W voorziet dat de ontwikkeling aan het Kasperspad bijdraagt aan een beter leefklimaat in de buurt, wil het een financiële bijdrage leveren aan de plannen van Yulius.

Actueel

GroenLinks Dordrecht pleit voor terugkeer Culturele Raad

DORDRECHT – Deze week is het vijftig jaar geleden dat in Dordrecht de eerste gemeentelijke Culturele Raad van Nederland werd opgericht. Een mooi moment om dit platform voor bewoners en professionals uit de kunst- en cultuursector, dat in 1983 werd opgeheven, nieuw leven in te blazen, vindt GroenLinks in Dordrecht. En hoog nodig ook, zegt lijsttrekker Kitty Kruger. Lees waarom in de woensdageditie van Dordt Centraal.