Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Inschrijving geopend aanvragen financiële bijdrage NLdoet 2018

Ook voor NLdoet 2018 kunnen vrijwilligersorganisaties en -initiatieven weer bij het Oranje Fonds aankloppen om een financiële bijdrage aan te vragen voor het organiseren van NLdoet klussen. Het Vrijwilligershuis Drechtsteden roept organisaties op snel te handelen. De inschrijving is geopend en Op=Op.

 NLdoet 2018

Op 9 en 10 maart is het weer tijd voor NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Zo kunnen zij ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers te vinden en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen!

Financiële bijdrage

Het Oranje Fonds roept niet alleen vrijwilligers op om organisaties te helpen, maar zorgt ook dat die organisaties middelen hebben om hun wensen uit te voeren. De maximale bijdrage is dit jaar € 400,= Al vanaf begin november 2017 is het mogelijk een financiële bijdrage aan te vragen voor een NLdoet 2018 klus. Op de website www.nldoet.nl staat meer informatie en de voorwaarden zodat besturen en vrijwilligerscoördinatoren kunnen kijken of hun initiatief in aanmerking komt.

Vrijwilligershuis Drechtsteden

Vrijwilligershuis Drechtsteden ondersteunt NLdoet door het geven van informatie, het verzorgen van de promotie, meedenken over een leuke klus of het werven van vrijwilligers. Het Vrijwilligershuis is bereikbaar via contact@vrijwilligershuisdrechtsteden.nl; telefoonnummer 078-2000223 en tijdens kantoortijden kan men langskomen op de Spuiweg 93 in Dordrecht.

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.