Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Inspirerend aanbod van de bieb. Online en offline.

Er kan nog steeds heel veel bij de Bibliotheek AanZet

Al ruim 6 weken zijn we thuis en kunnen we minder doen. Maar, tegelijkertijd kan er nog steeds heel veel. Want, voor wie het gemist heeft: de Bibliotheek AanZet is elke dag open! Online vind je e-books, luisterboeken en nog veel meer. En op werkdagen leen je boeken en tijdschriften met onze afhaalservice Haal de bieb in huis. “Klanten zijn echt blij dat ze bij ons terecht kunnen. Er werden al meer dan 10.000 boeken opgehaald en bezorgd. Digitaal wordt er ook veel (voor)gelezen: onze leden lazen de afgelopen weken ruim 21.000 e-books! We pasten daarnaast enkele activiteiten aan, zodat die toch kunnen doorgaan, online of telefonisch. De Coronacrisis maakt duidelijk hoe belangrijk het is om te kunnen lezen en schrijven, en digitaal vaardig te zijn. Daarom willen we er in deze tijd voor zoveel mogelijk mensen zijn,” aldus Ankie Kesseler, directeur-bestuurder van de Bibliotheek AanZet.

 

 • Virtuele vestiging
  E-books, luisterboeken en de Kennisbank zijn beschikbaar via de website van AanZet. De Kennisbank is een verzameling van online cursussen, digitale kranten, handige websites, voorleesfilmpjes en lees- en leerapps voor de jeugd. Handig voor thuisscholen en leuk voor in de meivakantie.
 • Haal de bieb in huis!
  Voor wie liever van papier leest, is er de boeken afhaalservice Haal de bieb in huis! Met deze service kun je als lid boeken lenen. Die mogen zo lang als nodig gehouden worden, maar inleveren en nieuwe boeken lenen mag ook. Na een proef in Dordrecht is de dienst al snel uitgerold in 11 andere gemeenten. Reserveren kan telefonisch. Afhalen in een van de 12 vestigingen in de regio is op afspraak. In Dordrecht worden boeken ook bezorgd bij wie daarvoor in aanmerking komt. De medewerkers en vrijwilligers zorgen dat dit met voldoende afstand en hygiënisch gebeurt.

 

 • Activiteiten voor thuisblijvers
  Naast onze fysieke en digitale collectie heeft de Bibliotheek AanZet ook nog steeds een inspirerend activiteitenaanbod. Een deel van de activiteiten gaat namelijk gewoon door. Alleen net even anders. Vragen stellen over de mobiele telefoon, tablet of internet kan telefonisch tijdens het Digitaal Spreekuur. Nederlands oefenen kan in het Online Taalcafé en het Taalpunt is via e-mail bereikbaar voor alle vragen over Nederlands leren. Koffie met… een verhaal of gast komt in ieders huiskamer via AanZet Digitaal. Medewerkers van de bibliotheek bellen ook met oudere leden. Gewoon voor een praatje, maar ook om te vragen of de bibliotheek iets voor ze kan doen.

  Op https://www.debibliotheekaanzet.nl/bibliotheek-in-huis staat het complete aanbod en alle informatie bij elkaar.

 

Leden kunnen meer
Je hóeft geen lid te zijn van de bibliotheek om gebruik te maken van een deel van het aanbod. Maar als lid kun je wel meer. Boeken lenen kan bijvoorbeeld al met het gratis Welkom-abonnement. Lid worden is zo geregeld via de website. En voor €45,- per jaar geniet je onbeperkt van alle diensten van AanZet. Dat is slechts €3,75 per jaar.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.