Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Inwoners fleuren stoep op met geveltuinen

Dordtenaren die in de stad wonen en geen voortuin hebben, kunnen een geveltuin aanvragen. Daarmee kunnen ze hun huis en straat opfleuren. Ook de herfst is een heel geschikt seizoen daarvoor. De gemeente komt het gratis aanleggen. De aanvrager zorgt voor de plantjes en het onderhoud. Een geveltuintje aanvragen kan op www.dordrecht.nl/samenvooreenprettigebuurt.

Een geveltuin is een tuintje met een diepte van ongeveer een stoeptegel aan de voorzijde van de woning. Ideaal voor woningen die geen voortuin hebben. Als de stoep breed genoeg is, is er ruimte voor een geveltuintje.

Veel voordelen 
Een geveltuintje biedt verrassend veel voordelen. Het fleurt natuurlijk meteen de woning en de straat op. Maar er is meer. Op hete dagen zorgt het voor verkoeling in de straat. Een klimplant in de geveltuin zorgt ook voor verkoeling van de woning. Vruchtdragende planten trekken vogels aan. Andere planten lokken weer vlinders. Zo leveren geveltuintjes een bijdrage aan de biodiversiteit in de stad.

Gratis
De gemeente komt de geveltuinen gratis aanleggen. Een geveltuin aanvragen kan op www.dordrecht.nl/samenvooreenprettigebuurt. Dan komt er iemand langs om de wensen te bespreken en te kijken of een geveltuin bij de woning mogelijk is. Vervolgens legt de gemeente de geveltuin aan. De aanvrager zet er planten in die hij of zij mooi vindt.

Verdubbeling?
In 2018 hebben 58 inwoners een geveltuintje gekregen. Dordtenaren kunnen ervoor zorgen dat dit aantal dit jaar verdubbelt. We zijn al op de goede weg: dit jaar heeft de gemeente al 88 geveltuinen aangelegd. Wij maken Dordt groen!

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.