Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Iraans-Dordtse muzikant bespeelt mango’s, kiwi’s en bananen tijdens muziekfestival

Zondag 18 februari presenteren Logosamphia en Bobby Kinghe #BreakThru18. Vier artiesten uit Frankrijk, Brazilië en Nederland laten de nieuwste breaks and cores horen en maken daarvoor gebruik van zeer uiteenlopende instrumentaria zoals de Playstation, Theremin en diverse soorten fruit. Vanaf 19:30 in DOOR.

Logosamphia is het alter ego van Sadra Hemati (31). Zijn ouders vertrokken uit Iran toen Sadra 10 jaar was. Sindsdien woont hij in Dordrecht. Hier ontwikkelde hij al op jonge leeftijd een liefde voor Perzische traditionele muziek, jungle en drum ’n bass en gaat hij graag over de grenzen heen van de genres. Sadra organiseert al 12 jaar het roemruchte Storing_ festival in de Popcentrale. Een jaarlijks festival voor experimentele beats.

Onder zijn artiestennaam Logosamphia bracht Sadra Hemati al meer dan 15 albums uit bij diverse internationale labels en is hij een veelgeboekt artiest in binnen- en buitenland. Zijn muziek doet denken aan avantgardistische techno, Oosterse 8bit, discopunk, jungle, neo-polka & balkan. Zijn live-sets zijn energiek, chaotisch en bevatten oude synthesizers, dubieuze samples en diverse stukken fruit. Behalve in Nederland treedt Sadra veel op in het buitenland, vooral in Frankrijk & Duitsland, en hij heeft het podium gedeeld met grootheden zoals Alec Empire (Atari teenage Riot), Pete Hook (Joy division) en Otto Von Schirach.

Op zondag 18 februari zijn er naast Logosamphia ook concerten te zien van Retrigger (Br), Hassan K (Fr) en Jankenpopp (Fr). Vanaf 19:30 in Door. Voorstraat 142.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.