Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Is de Bijbel geschikt voor kinderen?

De Bijbel staat vol ‘struikelteksten’, teksten die haaks op onze normen en waarden lijken te staan en waar wij moeite mee hebben. Maar, als wij het daar al moeilijk mee hebben, hoe zit het dan met onze kinderen? Woensdag 1 maart verzorgt emeritus hoogleraar Cees Houtman een lezing onder de titel ‘Is de Bijbel geschikt voor kinderen’? De lezing begint om 20.00 uur, duurt tot 22.00 uur (inclusief pauze). De inloop is vanaf 19.30 uur.

Sodom en Gomorra

Geweld, mishandeling, seksuele uitspattingen, onmenselijke opdrachten – de Bijbel staat er vol mee. Denk maar aan Sodom en Gomorra of de dood van de vereerders van het gouden kalf. Hoe leggen we deze teksten uit aan onze kinderen? Is de Bijbel, zoals Mutatuli ooit schreef, ‘een geschrift vol moreel aanstotelijke verhalen’? En: is de Bijbel daardoor eigenlijk wel geschikt voor kinderen?

Deugdzame burgers

In de 19e eeuw wist met het wel. De Bijbel gold voor iedereen als moreel kompas. Dus ook voor kinderen. Bijbelonderwijs was nodig om de jeugd tot overtuigde lidmaten van de kerk en tot deugdzame burgers te maken. Maar tijden veranderen. Hoe gaan we nu met deze struikelteksten om? Op 1 maart schetst emeritus hoogleraar Houtman hoe wij deze verhalen in kinder- en jeugdbijbels over de jaren aan onze jeugd hebben doorgegeven en uitgelegd. En wat zegt die uitleg eigenlijk over ons?

Professor Houtman

Professor Houtman is emeritus hoogleraar Oude Testament aan de Protestantse Theologische Universiteit (Amsterdam/Groningen).

Lezing ‘Is de Bijbel geschikt voor kinderen?’

woensdag 1 maart 2017

20.00 – 22.00 uur, 19.30 uur inloop met koffie en thee

€ 7,50 p.p. Vooraf aanmelden via info@onderwijsmuseum.nl of bel 078-632 68 20.

Meer informatie www.onderwijsmuseum.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.