Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

‘Jaar van Techniek’ – COKD Kinderopvang

In het ‘Jaar van Techniek’ is COKD Kinderopvang op zoek naar innovatieve ideeën om onze mooie en kwetsbare aarde te beschermen. Daarom daagt zij alle kinderen van de buitenschoolse opvanglocaties en hun ouders, samenwerkingspartners én medewerkers uit om mee te doen. De bedenker van het meest briljante idee ontvangt in mei 2017 de SWKGroep Innovatieprijs!

Wie sleept de SWKGroep Innovatieprijs binnen?

Vanaf 16 januari worden alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar en hun ouders uitgedaagd om een briljant idee te bedenken om de wereld duurzamer te maken. Wie helpt om minder water en energie te gebruiken? Of om onze afvalberg te verkleinen? Misschien is er nog een heel ander briljant idee dat we op onze locaties kunnen toepassen. Alles mag! Als het onze wereld maar mooier maakt.

De ‘Willie Wortels’ kunnen hun idee insturen tot 5 maart. Naast de kinderen en de volwassenen is er nog een categorie jongeren van 13 tot 17 jaar. In april worden de drie finalisten per categorie bekendgemaakt en kan gestemd worden op het beste idee. Op 17 mei is de grote finale en worden de winnaars gekozen. Met de beste ideeën gaat de SWKGroep ook echt aan de slag. Samen met de bedenkers van de winnende ideeën.

Jaar van Techniek

COKD Kinderopvang is onderdeel van de SWKGroep. Het is het Jaar van Techniek binnen de SWKGroep. Ontdekken, uitvinden, programmeren, toepassen, bouwen en creëren. De kinderen van COKD Kinderopvang ervaren het allemaal. Met onder andere het Techniek-ideeënboek, inspiratie op techniekbijdeswkgroep.nl, ‘de Grote Techniekdag’ en ‘LEGO op de locatie’ ondervinden alle kinderen hoe bijzonder en uitdagend techniek is. De SWKGroep Innovatieprijs daagt kinderen maar ook jongeren en volwassenen uit om zelf na te denken over techniek en dit toe te passen om onze wereld duurzamer te maken. Een bijzondere afsluiting van het Jaar van Techniek.

Over COKD Kinderopvang

COKD Kinderopvang is met zo’n 100 medewerkers op 10 locaties één van de grootste non-profit kinderopvangorganisaties in Dordrecht en de Hoeksche Waard. COKD biedt hoogwaardige dag- en buitenschoolse kinderopvang en is in daarin toonaangevend in Dordrecht en de Hoeksche Waard. COKD biedt, samen met ouders en partners, een verantwoord opvoedingsmilieu waarbij het kind zich thuis voelt en zich optimaal kan ontwikkelen. Het is van groot belang dat kinderen een veilige, vertrouwde, uitnodigende, zorgzame omgeving en structuur aangeboden krijgen.

Wij zijn onderdeel van Stichting SWKGroep. Een toonaangevende onderneming in kinderopvang, buurtwerk en zorg in Nederland. De SWKGroep biedt ons bestuurlijke en bedrijfskundige ondersteuning. Vanuit haar visie ontwikkelt de SWKGroep eigentijdse concepten voor oplossingen in kinderopvang, onderwijs, zorg en welzijn. En brengt deze in de praktijk. De werkwijze is innovatief, kostenefficiënt, sociaal én gericht op kwaliteit en samenwerking. Wij investeren in eigen kracht! Door het delen van elkaars kennis, ervaring en netwerk. Hierdoor kunnen wij ons met alle aandacht richten op de opvang van het kind.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.