Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Joodse muziek zaterdagmiddag 30 maart 2019 in de Trinitatiskapel Dordrecht

Op zaterdagmiddag 30 maart 2019 wordt er bijzonder mooie Joodse muziek uitgevoerd in de sfeervolle Trinitatiskapel te Dordrecht.

Het concert wordt verzorgd door organist en pianist Jan Peter Teeuw, klarinettist Peter Koetsveld en violiste en klassiek geschoold zangeres Alisa van Dijk. Het is het derde concert in de Alisa van Dijk-concertserie 2019.

Er klinkt muziek van beroemde Joodse componisten. Daarnaast zal er schitterende muziek klinken voor klarinet solo. Peter zal namelijk deze middag zijn nieuwe dubbelcd ‘Roots!’ presenteren en zal mooie muziek van Bach, Bon en Curtis laten horen.

Alisa, Jan Peter en Peter hebben veel affiniteit met Joodse muziek. Ze concerteren regelmatig met elkaar.

Alisa en Peter studeerde allebei aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en zijn beiden werkzaam als uitvoerend musicus. In april 2018 mocht Alisa in Dordrecht als soliste optreden bij de Yad Vashem herdenking.

Jan Peter is naast organist en pianist werkzaam als componist en dirigent. Onlangs heeft hij een prachtig kerstoratorium ‘De Belofte Vervuld” gecomponeerd.

De akoestisch mooie ruimte is uitermate geschikt voor Joodse muziek. U kunt deze middag ook genieten van solo’s en samenspel van de musici op orgel, piano, viool en klarinet. Alisa gaat ook enkele liederen solo zingen met begeleiding van Jan Peter en Peter.

De kerk bevindt zich aan de Vriesestraat 22 te Dordrecht.

U kunt voor een voordelig tarief parkeren in de nabijgelegen parkeergarage aan de Visstraat. Ook is de kerk makkelijk per fiets te bereiken.

De aanvang van het concert is 15:30 uur. De toegang is gratis wel is er een collecte voor de onkosten.

Het programma wordt toegelicht door de musici.

Na afloop is de nieuwe cd van Peter te koop en diverse cd’s en (instrumentale) bladmuziek van Jan Peter.

Voor meer info zie www.alisavandijk.nl.

Van harte welkom!

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.