Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

‘Kamers met Aandacht’ gezocht voor jongeren

Vandaag, 29 maart 2021, start de wervingscampagne ‘Kamers met Aandacht’ van de gelijknamige stichting.  Doel is om kwetsbare jongeren tussen de 18 en 23 jaar die een zorgorganisatie verlaten en niet thuis, maar ook nog niet helemaal zelfstandig kunnen wonen aan een kamer te helpen.

Stichting Kamers met Aandacht

Stichting Kamers met Aandacht richt zich op kamerbemiddeling voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar die op eigen benen willen staan, maar weinig tot geen sociaal vangnet hebben. Kamers met Aandacht koppelt jongeren aan mensen die een kamer over hebben.

Samen werken aan het vinden van Kamers

De campagne ‘Kamers met Aandacht’ wordt mogelijk gemaakt door gemeente Dordrecht. Het doel is om minimaal 10 kamers per jaar te vinden voor jongeren in de regio’s Drechtsteden en Alblasserwaard, samen met jeugdzorgorganisatie Enver. In de zoektocht naar kamers helpen ook mee Stichting MADS van FC Dordrecht, Samen Dordt, woningbouwcorporatie Trivire en Netwerk Dordtse Helden.

Persoonlijke aandacht

Iedereen kan een kamer met aandacht aanbieden en iedere woonruimte kan een kamer met aandacht worden. Voorwaarde is wel dat de kamer voor minimaal een jaar wordt verhuurd en de huurprijs niet hoger is dan het bedrag dat wordt geadviseerd door de landelijke huurcommissie. De jongeren krijgen begeleiding van een jeugdhulpverlener die al bij hen betrokken is. De persoonlijke aandacht kan komen van de verhuurder of inwonende huisgenoten. De verhuurders en jongeren worden zorgvuldig gematcht. Verhuurders bepalen zelf hoeveel ‘aandacht’ zij bieden en op welke manier. De jongeren betalen de maandelijkse huur, hebben een dagbesteding en geen problematiek die het dagelijks functioneren in de weg staat.

Peter Heijkoop, wethouder sociale zaken van Dordrecht: ” Op deze manier bieden we deze jongeren, met een ‘kamer met aandacht’, een goede start voor het volwassen leven. Na een periode van aandacht en begeleiding zijn deze jongeren voldoende voorbereid op zelfstandig wonen”.

 

Mensen die een kamer vrij hebben en andere geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.kamersmetaandacht.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.