Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kees Verheul wint fotowedstrijd Wijk voor Wijk

Het zal niet iedere voorbijganger direct opvallen, maar het bruggetje bij de Zuidendijk op de hoek van de Talmaweg en Troelstraweg dat sinds 2003 de naam de Crabbeheul draagt, blijkt fotogenieker dan het op het eerste gezicht misschien lijkt. Dat maakt bewoner van de Zuidendijk Kees Verheul duidelijk met zijn foto van het bruggetje dat de wijken Crabbehof en Wielwijk verbindt. De jury, bestaand uit journalist Bart Schotting en fotograaf Jeroen Niemeijer, waren het er snel over eens dat dit de winnende foto was.

Het team van Wijk voor Wijk miste het contact met de wijkbewoners in de periode tijdens de lockdown vanwege Corona. De medewerkers waren weliswaar wel aan het werk, maar op straat was het stil en activiteiten bij bewoners konden niet doorgaan. De fotowedstrijd was één van de activiteiten om toch zoveel mogelijk de verbinding met de wijk te zoeken en te houden. Samen met zijn echtgenote nam Kees een mooie grote afdruk van zijn foto, geschikt om op te hangen in de tuin, in ontvangst.

Het gewone bijzonder maken
De jury was onder de indruk van de foto, maar ook van het verhaal. Uit het juryrapport: Door het bruggetje op de voorgrond vast te leggen en elementen van de omgeving te laten zien, weet Verheul met zijn foto het gewone dat het bruggetje juist bijzonder maakt mooi vast te leggen. Vaak wordt de Crabbeheul namelijk min of meer gedachteloos gebruikt door omwonenden voor een blokje om of een hardlooprondje door de omgeving met voorafgaand rek- en strekoefeningen op het bruggetje. Maar neem je, zoals Verheul, even afstand en tijd om het beeld tot je door te laten
dringen, dan springen de uitstraling, het dorpse karakter, de verbindingsfunctie en de harmonie met de bermen vol speenkruid, fluitenkruid en koolzaad eruit. Het is bovendien een mooie scherpe foto met veel details en een mooie lichtval in de foto. De compositie van de foto is net uit het midden en dat maakt de foto sterker. De weerspiegeling van het bruggetje is mooi gevangen in het water. Kortom: een prachtige, sterke foto!

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.